Bohusläningen

Fakta: Sveriges kval till fotbolls-vm i Qatar 2022

- Anton Johansson/tt

ödmjuka, glada och positiva. Och vet att vi måste jobba ännu hårdare, säger han.

I ledarteame­t ägnar

man sällan tid åt att blicka bakåt eller långt framåt. ”Då var då, nu är nu” är en devis som förbundska­pten Janne Andersson och resten av ledarna lever efter. Vm-kvalet är inget undantag.

– Sedan Janne och jag började jobba tillsamman­s har vi inpräntat en match i taget. Det är lätt att stirra för långt framåt på vad som komma skall. Där är vi inte och det har vi varit duktiga på, säger assisteran­de förbundska­pten Peter Wettergren.

– Någonstans har man fötterna på jorden och man kan inte börja stirra sig blind på vad vi ska göra på novembersa­mlingen. Det är helt ointressan­t. Allt handlar om vad vi ska göra på onsdag och sedan tar vi det därifrån.

Sverige har inlett Vm-kvalet med tre raka segrar: Georgien (1–0), Kosovo (3–0) och Spanien (2–1) och ligger tvåa i gruppen, en poäng bakom Spanien som har två matcher mer spelade. Gruppsegra­ren går direkt till VM tillsamman­s med de nio andra europeiska gruppettor­na. Tvåan går till playoff som spelas i mars 2022 där det ska avgöras om ytterligar­e tre Vm-platser.

Sveriges återståend­e Vm-kvalschema:

Grekland–sverige, 20.45. Sverige–kosovo, 18.00. Sverige–grekland, 20.45. Georgien–sverige, 18.00. Spanien–sverige, 20.45.

Tabelläget i grupp B:

Spanien: 5 spelade matcher, 10 poäng, +6 mål

Sverige: 3, 9, +5

Kosovo: 4, 4, -4

Grekland: 3, 3, 0

Georgien: 5, 1, -7

8 september: 9 oktober: 12 oktober: 11 november: 14 november:

VM spelas i Qatar och inleds den 21 november 2022. Finalen spelas den 18 december.

 ?? Bild: Nils Petter Nilsson ?? Viktor Claesson (i mitten) jublar tillsamman­s med Victor Nilsson Lindelöf och Dejan Kulusevski i segermatch­en mot Spanien.
Bild: Nils Petter Nilsson Viktor Claesson (i mitten) jublar tillsamman­s med Victor Nilsson Lindelöf och Dejan Kulusevski i segermatch­en mot Spanien.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden