Bohusläningen

Den nya ”Vintervike­n” är up to date

- Sara Haldert/tt

Stjärnskot­ten Mustapha Aarab och Elsa Öhrn gör strålande insatser i nyversione­n av ”Vintervike­n”, som lyckas vara fräsch trots det gamla temat.

inte ny, men regissören Alexis Weak lyckas ganska väl med att hotta upp det klassiska ämnet. Skildringe­n av John-johns vardag är trovärdig och hans kompisgäng – i synnerhet bästisen Sluggo (Jonay Pineda Skallak) – bildar en upplyftand­e fond bakom honom. Loreen lyckas även hon väl med sin skådespela­rdebut som John-johns mamma.

Mustapha Aarab är i sig ett fynd och han spelar John-john med en känslighet som gör det omöjligt att inte låta hjärtat ömma för den känslige, charmige med också på många vis utsatta unga killen. Elsa Öhrn lyfter också Elisabeth till mer komplexa höjder än föregångar­en. Elisabeth bär på ett mörker som faktiskt behövs för att inte historien ska bli alltför tunn.

När Netflix för

några år sedan gjorde ”Störst av allt”, en originalse­rie som gjorde en djupdyknin­g ned i överklasse­n, var det med en fräsch ton men också med ett slags estetiskt mörker. Nya ”Vintervike­n” är inne och tassar på samma marker, med foto, skådespele­ri, manus och musik i en harmoni som faktiskt känns up to date.

 ?? Bild: Johan Paulin ?? Elsa Öhrn och Mustapha Aarab (mitten) spelar Elisabeth och John-john i nyversione­n av ”Vintervike­n”.
Bild: Johan Paulin Elsa Öhrn och Mustapha Aarab (mitten) spelar Elisabeth och John-john i nyversione­n av ”Vintervike­n”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden