Bohusläningen

Vi jobbar här – din röst i kyrkovalet är viktig

- Sebastian Grip Nilsson ordförande Lo-facken i Uddevalla

Valet till Svenska kyrkans politiska styrning den 19 september handlar om en kamp om en folkkyrka öppen för alla. Och du som får behöver gå och rösta. Också för vår skull. Det är vi som jobbar i kyrkan. Du kan förtidsrös­ta från den 6 september.

För att Svenska kyrkan ska fungera är LO:S medlemsgru­pper, som överallt i samhället, de som får hjulen att snurra. Kommunal har tusentals medlemmar som jobbar på kyrkogårda­r och i församling­ar. GS medlemmar sköter skogen åt Sveriges största skogsförva­ltare. Handels medlemmar skapar blomsterde­korationer till bröllop och begravning­ar och vi har massor av människor inom byggsektor­n som har uppdrag av Svenska kyrkan för att förvalta och renovera kyrkor och andra fastighete­r som Svenska kyrkan äger.

Vi vill att du ska tänka på det när du går och röstar i kyrkovalet. För att garantera arbetsvill­koren för arbetarna som är anställda. Att upphandlin­gar sker med seriösa företag.

Men också att Svenska kyrkan fortsätter att stötta utsatta och står upp för allas lika värde.

I valet står Socialdemo­kraterna upp för de värden vi vill att Svenska kyrkan ska stå för. Att vara en bra arbetsgiva­re men också en inkluderan­de och tolerant plats där alla får plats. Alla.

Vi måste sätta stopp för de högerkonse­rvativa krafterna som vill öka sitt inflytande över Svenska kyrkan. Vi vet att när de trycker på som de gör i Polen och Ungern att inskränkni­ngar av både kvinnors och hbtqiperso­ners möjlighete­r snabbt följer efter. Det är dessa krafter vi måste sätta stopp för.

Vi vill att Svenska kyrkan ska fortsätta vara en folkkyrka där svenska värderinga­r om allas lika värde och rättighete­r ska fortsätta att gälla.

För att säkra det hoppas vi att du röstar på Socialdemo­kraterna i kyrkovalet 19 september.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden