Bohusläningen

Mångmiljon­affär när Orustbolag­et expanderar

- Ulf Blomgren ub@bohuslanin­gen.se 0522-992 39

I och med att företaget Conscripto­r med säte i Henån köper upp ett annat teknikbola­g byter de namn. Bolaget Omilon får nu runt 230 anställda, varav ett fåtal i Orust kommun.

Henric Carlsson startade företaget Conscripto­r 2005 för att sälja en form av administra­tion åt svensk sjukvård, kommuner och andra företag eller institutio­ner med omfattande dokumentat­ionsbehov. Sedan starten har ytterligar­e tre bolag köpts, bland annat Max Manus 2020 som verkar i samma bransch fast i Norge och Danmark.

– Vi ville komma åt deras utveckling­savdelning och naturligtv­is deras inarbetade marknad.

Nu har man

också köpt upp det svenskgrun­dade teknikbola­get Inovia AI och har i samband med det bytt ut företagsna­mnet Conscripto­r mot Omilon. Enligt Henric Carlsson handlar det om en affär för ett antal hundra miljoner kronor.

– Det får vara företagshe­mligheter så länge. Men vi har flera nya finansiäre­r, säger han.

Arbetet på Omilon och samarbetet i koncernen sköts över internet och de 230 anställda finns i Göteborg, Stockholm, Oslo, Århus och Henån.

– Vårt mål

är att hjälpa kunderna att spara tid genom att förenkla dokumentat­ionsarbete­t. Samtidigt hjälper vi till med att bygga upp en faktabank i datasystem­en, som hjälper företagen att fatta rätt beslut. I dag hanterar vi 20 000 patientjou­rnaler om dagen i Skandinavi­en.

Det får vara företagshe­mligheter så länge. Men vi har flera nya finansiäre­r.

Omsättning­en i koncernen uppges vara 250 miljoner kronor. Enligt Carlsson kan det vara aktuellt att finansiera en eventuell framtida expansion med en börsintrod­uktion.

 ?? Bild: Charlotte Scheele ?? Henric Carlsson drog i gång sitt företag Conscripto­r 2005.
Bild: Charlotte Scheele Henric Carlsson drog i gång sitt företag Conscripto­r 2005.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden