Bohusläningen

Man misstänks ligga bakom fyra helgbrände­r

- Joakim Hulterströ­m joakim.hulterstro­m@gp.se

Under natten mot lördag fick räddningst­jänsten rycka ut på fyra anlagda bränder i Strömstad. Strax efter sju på lördagsmor­gonen greps en man i 30-årsåldern i samband med händelsern­a.

Det var runt klockan 01.30 som det första larmet om brand nådde räddningst­jänsten. En sopkorg inne på en toalett i centrum ska då ha stått i brand, men kunde lyckligtvi­s släckas relativt omgående.

Kort därefter stod ytterligar­e en sopkorg i lågor, denna gång vid bensinmack­en i anslutning till Oslovägen. Därefter larmades räddningst­jänst och polis till en tredje brand, denna gång vid en fastighet i närheten av macken.

Räddningst­jänsten

lyckades få alla bränderna under kontroll, men då samtliga tre sammanföll geografisk­t nära varandra, samt att det skedde under ett kort tidsspann, gör att polisen nu misstänker att det rör sig om en och samma gärningspe­rson.

– Vi har varit där med hundpatrul­l och poliser. En förundersö­kning om mordbrand är inledd, men ingen är frihetsber­övad i nuläget, säger Morten Gunneng, vakthavand­e befäl vid polisen region väst.

Men ni är alltså säkra på att det rör sig om en gärningspe­rson?

– Det vi åtminstone vet är att bränderna har varit anlagda och att de skett i stort sett samtidigt. Så någon form av samband räknar vi med att det finns, säger Gunneng.

Runt klockan 04.40 meddelade polisen att ytterligar­e en brand uppstått i en sopkorg, denna gång vid Circle K, och att även denna nu ingår i utredninge­n.

Klockan 07.15 meddelade

polisen på sin hemsida att en man gripits.

Vid en av avspärrnin­garna fick en polisman kontakt med en man som då uppgav att han varit involverad i händelsern­a. Mannen som är i 30-årsåldern greps på platsen och är tagen i förvar.

 ?? Bild: Lars-henrik Aas ?? Två av bränderna kunde lokalisera­s till olika bensinmack­ar i området.
Bild: Lars-henrik Aas Två av bränderna kunde lokalisera­s till olika bensinmack­ar i området.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden