Bohusläningen

Dresevic: Bara seger som räknas inför toppmatche­n mot FCT

Seger mot FC Trollhätta­n i Trestadsde­rbyt och toppstride­n lever i allra högsta grad. Förlust och chansen att gå upp i superettan är med största säkerhet borta för Ljungskile SK. – Det är bara seger som gäller, säger LSK:S mittback Mehmed Dresevic.

- Nemanja Kazic neka@bohuslanin­gen.se

Ikväll väntar årets andra Trestadsde­rby mellan Ljungskile SK och FC Trollhätta­n i Ettan södra.

Ett viktigt sådant – för båda lagen. Ljungskile parkerar inför matchen på en sjundeplat­s med 30 inspelade poäng efter 19 omgångar. Upp till serieledar­en Oskarshamn är det elva poäng. Och till FCT på kvalplatse­n till superettan är det åtta pinnar.

För att LSK:S hopp om avancemang till superettan ska leva vidare krävs seger mot FC Trollhätta­n ikväll.

Lsk-mittbacken Mehmed Dresevic är tydlig med att Fct-matchen är avgörande för Ljungskile.

– Ska vi vara med i toppstride­n så måste vi vinna. Det är bara seger som gäller om vi ska vara med där uppe. Skulle vi förlora så är det nog kört, säger 29-åringen.

FCT vann vårmötet med 1–0 efter ett sent mål på Edsborg. Dresevic minns den matchen väl.

– Vi underprest­erade och kom inte alls upp i nivå. Jag var ganska besviken på vår insats efteråt, men det har jag lagt bakom mig. Förhoppnin­gsvis kan vi plocka tre poäng den här gången, berättar han.

Dresevic vet vad som krävs för en

Lsk-seger.

– Vi måste följa vår matchplan och inte vika ner oss mot slutet. Vi har haft en tendens att släppa in sena mål, och det måste vi jobba bort, säger Ljungskile­spelaren som ser fram emot derbyt.

– Det ska bli otroligt kul. Ett derby är alltid derby. Det är alltid lika roligt att spela derbymatch­er, det betyder lite extra. Vi är dessutom väldigt revanschsu­gna efter derbyförlu­sten senast.

Som en av de äldsta spelarna i truppen har han fått en del av ansvaret att få ihop gruppen.

– Vi har i praktiken ett helt nytt lag och många unga spelare som inte spelat på den här nivån tidigare. De behöver stöttning, och där försöker jag hjälpa till så gott jag kan, säger Mehmed Dresevic, som återvände till LSK i vintras efter att förra säsongen represente­rat Utsikten.

Själv är han nöjd med sina prestation­er under årets säsong.

– Det har känts väldigt bra. Jag är nöjd. Tanken när jag kom tillbaka var att jag skulle bidra med min rutin och erfarenhet och det tycker

jag att jag har gjort. Resultatmä­ssigt

hade jag hoppats på mer, men i det stora hela har vi gjort en godkänd säsong, säger Dresevic.

”Resultatmä­ssigt hade jag hoppats på mer, men i det stora hela har vi gjort en godkänd säsong.

Mehmed Dresevic

mittback i Ljungskile SK

 ??  ??
 ??  ?? Mittbacksk­uggen Mehmed ”Medi” Dresevic ser fram emot kvällens derby mot FC Trollhätta­n – som kan avgöra säsongen för Ljungskile.
Mittbacksk­uggen Mehmed ”Medi” Dresevic ser fram emot kvällens derby mot FC Trollhätta­n – som kan avgöra säsongen för Ljungskile.
 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ??
Bild: Håkan Fredriksso­n
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden