Bohusläningen

Slutkörd skyttekung slog till när Oddevold vann i regnet

- Erik Weiefors erik.weiefors@bohuslanin­gen.se 0709 94 84 80

Först var det nära att inte bli någon match. Sedan blev det i långa stunder en ickematch. Till slut hade Oddevolds skyttekung klivit fram och ordnat en seger mot Lidköping.

– Synd att det ska vara så spännande, tycker Axel Pettersson.

Just nu utspelar sig ett race om förstaplat­sen i division 2 norra Götaland. Ettan Forward spelade hemma mot Angered och tvåan Oddevold mötte Lidköping på Rimnersval­len på lördagen.

I Uddevalla öste regnet ner och samtidigt öste målen in i Örebro. Forward lyckades till slut vinna med 6–5 (!) och behöll därmed serieledni­ngen.

Oddevold hade också problem, men mest med en tung och svårspelad plan. En halvtimme före avspark var domaren George Jansizian osäker på om det var spelbart över huvud taget.

– Jag trodde faktiskt inte det. Det var ingen bra plan helt enkelt, säger Axel Pettersson i Oddevold.

Det blev spel men i den första halvleken var det stundtals parodiskt när spelare halkade, bollen stannade i vattenpöla­r och omständigh­eterna gav två passiva lag som inte vågade ta några risker.

Regnet skulle mattas av och då gick det allt lättare att känna igen Oddevold – på gott och ont. De skapade många fler och fler målchanser, men missade de flesta. Målet kom ändå. Imer Beqiri hittade Mido i djupled som i sin tur hittade Axel Pettersson framför ett öppet mål. Med sin 13:e fullträff för säsongen slog han in segermålet.

En seger som borde varit större samtidigt som ledningen var skör hela vägen in på domarens slutsignal. – Jag tycker att vi förtjänar tre poäng men det är synd att det ska vara så spännande. Över hela matchen skulle det nog vara tre-fyra bollar som skulle gått in. Vi hade många hundraproc­entiga målchanser och de hade egentligen bara hörnor, tyckte Axel Pettersson som kastade sig ner i gräset när segern var klar.

– En tungsprung­en plan och vi har spelat många matcher det senaste så det var jobbigt i dag. Kroppen är slut för jag vet att jag egentligen är mycket snabbare än jag var i dag. Nu blir det en vecka till nästa match och då hinner jag bli fräsch i kroppen igen. Jag ska ta det väldigt lugnt, säger Oddevolds skyttekung.

 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n/arkiv ?? Axel Pettersson.
Bild: Håkan Fredriksso­n/arkiv Axel Pettersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden