Bohusläningen

Trippla kvittering­ar gav Grebbestad en poäng i Kumla

- Olle Lindeborg

Grebbestad har det tufft långt ner i tabellen i Division 2 Norra Götaland. Mötet med Kumla på bortaplan under lördagen blev åtminstone inte en poänglös historia och tränaren Jonas Björk såg tydliga förbättrin­gar jämfört med förra matchen.

– Det var en ganska jämn första halvlek, säger Jonas Björk.

Inget lag stack iväg med någon tremålsled­ning redan innan halvtidsvi­lan, men ett mål blev det. Bara några minuter innan domaren blåste av första halvlek gjorde hemmalaget­s Alexander Eyob-isac mål.

Som nästjumbo i tabellen var pressen stor på Grebbestad att få till en kvittering. Så blev det också när Lukas Bäckström satte bollen i mål i 48:e minuten.

Med en lång bit av andra halvlek kvar var matchen långt ifrån över och Grebbestad­s stryktålig­het skulle prövas. I 51:e minuten gjorde hemmalaget­s Simon Danielsson mål och återigen hade Grebbestad hamnat i underläge.

När Jesper Mattsson gjorde 2–2 strax därpå i 55:e minuten var kvittering nummer två ett faktum. Alexander Eyob-isac gjorde sitt andra mål för dagen och såg än en gång till att ge Kumla ledningen.

Att Grebbestad fastställd­e slutresult­atet till 3–3 genom att göra ett tredje och sista kvittering­smål i 75:e minuten genom Oscar Landgren visade på kämparglöd. Något som saknades i förra matchen, enligt Jonas Björk som då beskrev en attityd bland spelarna där de hellre verkade vilja åka hem och se på Vm-kval, Sverige-grekland.

– Det var mer påkopplat i dag, säger Jonas Björk. Det var mycket mer kamp i dag och det var stor skillnad från förra matchen.

I förra matchen mot Ahlafors skadade sig Christoffe­r Söderlund och Oscar Landgren något som gjorde deras deltagande i lördagens match mot Kumla oviss. För Christoffe­r Söderlund blev det ingen bussfärd upp till Kumla då han har fortsatta problem med insida lår, enligt Jonas Björk. För Oscar Landgrens del gick det betydligt mer smärtfritt. Han kunde spela hela matchen och gjorde dessutom slutmålet och blev utsedd till matchens lirare.

På lördag väntar Yxhult hemma på Siljevi.

– Hemma har vi varit bra, säger Jonas Björk. Det kommer bli kul.

?? Bild: Thomas Bennelind ?? Jonas Björk var nöjd med insatsen mot Kumla.
Bild: Thomas Bennelind Jonas Björk var nöjd med insatsen mot Kumla.