Bohusläningen

Christenss­ons Rössö tog tredje raka: ”Sjukt nöjd”

- Erik Weiefors erik.weiefors@bohuslanin­gen.se 0709 94 84 80

Rössö skiftade på tränarpost­en nyligen. In kom Niklas Christenss­on som tidigare haft flera framgångsr­ika säsonger i klubben. Effekten? Tre segrar på tre matcher och ännu inget insläppt mål.

Rössö–lödöse Nygård 1–0 Rössö–sävedalen 2–0 Hallsberg–rössö 0–1

Tre raka segrar. Tre hållna nollor. Sedan Niklas Christenss­on klev in som tränare har Rössös resultatra­d varit snygg och prydlig. Men själv vill inte den nygamle tränaren ta åt sig äran för framgångar­na.

– Det är inte min sak att bedöma men det är klart att jag är sjukt nöjd med de här resultaten, säger Christenss­on efter segern mot Hallsberg.

Speciellt nöjd med den första halvleken var han däremot inte. Rössö hade svårt att hålla ihop laget och anfallsspe­let blev lidande. Hallsberg hade ett skott i ribban och möjligen var det mållösa resultatet det enda att hålla hårt i.

– Då var jag mer nöjd med förvandlin­gen till den andra halvleken. Vi blev aggressiva­re, spelade rakare och det var två helt olika halvlekar, berättar Christenss­on.

Rössö fick också in bollen tidigt efter pausvilan. En djupledsbo­ll mot Emma Karnström bröts av målvakten men inte bättre än att Sofia Olsson fick tag i andrabolle­n. Från 30 meter sköt hon i en båge över målvakten och fixade ännu en seger i division 1 norra Götaland.

– Sedan var vi klart närmare 2–0 än de var en kvittering, säger Niklas Christenss­on som hyllar den kollektiva insatsen där ett organisera­t och kompakt försvarssp­el lade grunden till lagets tredje raka seger.

 ?? Bild: Erik Weiefors ?? Niklas Christenss­on har fått bästa möjliga start sedan han återvände som Rössöträna­re.
Bild: Erik Weiefors Niklas Christenss­on har fått bästa möjliga start sedan han återvände som Rössöträna­re.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden