Bohusläningen

Utvisning sänkte IFK Uddevalla i fyrans seriefinal

- Erik Weiefors

Seriefinal­en i division 4 Bohuslän/dalsland var intensiv, dramatisk och sevärd. Till slut fick ett vilt kämpande och decimerat IFK Uddevalla ge sig mot Brålanda.

Efter en dryg halvtimme small det till i seriefinal­en mellan IFK Uddevalla och Brålanda IF. Det var ingen positiv smäll utan ett ögonblick av dumhet som påverkade hemmalaget­s chanser att vinna matchen.

Ifk-yttern Dion Eriksson var inblandad i en närkamp och fick inte den frispark han tyckte sig förtjäna.

Han tog ut sin frustratio­n på motståndar­en och domaren tog direkt upp det röda kortet.

Peter Mattsson, IFK Uddevallas tränare, såg inte situatione­n men fick den förklarad för sig efteråt.

– Han slog honom i ryggen och då är det inget att säga om det, förutom att den förstör matchen för oss fullständi­gt.

Då var ställninge­n 1–1 efter att Ibrahim Tahini kvitterat ledningen som Oskar Björnekil gav Brålanda. Gästerna tog över matchen och Daniel Johansson satte 1–2 strax efter pausen. Trots uppförsbac­ken gav IFK Uddevalla aldrig upp utan jobbade sig närmare en ny kvittering ju längre matchen gick.

– Vi gjorde det bra och är bättre än dem i långa stunder trots att vi är en man mindre. Vi har ett bortdömt mål som jag tycker är mål. Sedan skapar vi chanser så att vi kunde ha fått 2–2. Vi kämpar och killarna gör det bra, men tyvärr får vi inte in bollen. Återigen, utvisninge­n förstör matchen och det är surt att förlora, tycker Mattsson.

Nu har Brålanda skaffat sig sex poängs försprång på IFK, som dock har en match färre spelad. Peter Mattsson har inte gett upp hoppet om serieseger­n när hans lag har sju matcher kvar att spela.

– Vi får hoppas att andra lag slår Brålanda och sedan måste vi göra vårt. Det är klart att vi vill vinna serien men nu har vi satt oss i ett svårare läge, helt klart.

 ??  ?? Ifk-tränaren Peter Mattsson.
Ifk-tränaren Peter Mattsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden