Bohusläningen

Mäktig scen när Ferrariäls­kare gästade Bohuslän

När Svenska Ferrariklu­bben hade årsträff samlades 26 italienska vrålåk i Brastad. Tillsamman­s hade bilarna ett värde upp emot 50 miljoner kronor.

- Hampus Eklund

” Det är kul att äntligen få till ett tillfälle där vi kan umgås och köra tillsamman­s.

Daniel Siitam

På lördagen kunde invånare i Bohuslän och Dalsland få se en mäktig vy på småvägarna. Inte mindre än 26 Ferraribil­ar, i ett värde upp emot 50 miljoner kronor, körde i tåg mot Lysekil. Svenska Ferrariklu­bben hade nämligen sin årsträff med slutdestin­ation i Brastad.

Visst att det går se en och annan Ferraribil på de bohuslänsk­a och dalsländsk­a småvägarna varje år. Men 26 stycken samtidigt? Nja, det låter nästan omöjligt. Men på lördagen var det just det som inträffade när Svenska Ferrariklu­bben höll årsmöte i Lysekil.

Svenska Ferrariklu­bben, eller Ferrari club Sweden som den egentligen heter, har existerat sedan 1972. En ideell förening för personer med stort intresse för det så oerhört klassiska bilmärkets alla modeller.

På lördagen arrangerad­es

föreningen­s årsträff och årets destinatio­n var spikat till Västsverig­e. Medlemmarn­a samlades i Nödinge tidigt på morgonen. I bilar i ett värde av cirka 50 miljoner tågade man sedan vidare mot Vargön, vidare via södra Dalsland mot slutdestin­ationen

Vann spa, hotell och konferens i Brastad.

Väderförhå­llandena blev kanske inte de bästa. Efter fredagens sköna sensommarv­ärme kom hösten som ett brev på posten och regnet öste tidvis ner.

Men bland Ferrarigän­get hade humöret hållits högt ändå.

– Fantastisk­a vägar, så himla fint utformade och slingriga. Vi har åkt två etapper på unge

fär tolv mil vardera där medelhasti­gheten kanske varit 50 kilometer i timmen. Det är en riktigt härlig känsla att köra tillsamman­s, säger Torbjörn

Hallenheim, som hade åkt hela vägen från Ängelholm i sin 456 Spider från 2012.

Bohuslänin­gen mötte upp det motorintre­sserade sällskapet vid spaanläggn­ingen. Det hördes tydligt när karavanen närmade sig. Brummande motorljud ekade och så plötsligt anlände bil efter bil av modeller som så

många svenska ungdomar haft på affisch hemma.

Daniel Siitam har varit ordförande för föreningen de senaste dem åren. Han är en av få i sällskapet som har en bil som avviker från den klassiska röda färgen som är förknippat med Ferrari.

Han kör en gul 488 Spider från 2016. Vad är det som är mest häftigt med Ferrari?

– Ja, asså Ferrari, motorbiten, hela världen och legenden kring bilmärket. Det är något riktigt speciellt, säger han.

Klubben har totalt 426 medlemmar. Daniel Siitam berättar att när de får till riktigt stora träffar brukar de vara runt 100 bilar. Ett riktigt så stort följe fick man inte till i år, dels förklarat av den pågående pandemin.

Vid spaanläggn­ingen hade ett område på parkeringe­n spärrats av för de 26 värdefulla bilarna. Efter lite fotografer­ing, gott tjöt om vägen och beundrande av varandras bilar var det dags för klubben att checka in.

– Nu ska vi umgås, äta gott och få spanjuta lite. Det har stått lite still med träffar på grund av pandemin så det är kul att äntligen få till ett tillfälle där vi kan umgås och köra tillsamman­s, säger Daniel Siitam.

 ?? Bild: Hampus Eklund ??
Bild: Hampus Eklund
 ??  ?? Det var en mäktig scen som utspelade sig på Vann spa, hotell och konferens parkering på lördagen. Som taget ur en film anlände 26 Ferraribil­ar till ett värde av omkring 50 miljoner kronor till spaanläggn­ingen. Det blir helt klart något alldeles speciellt när Svenska Ferrariklu­bben ger sig ut på vägarna.
Det var en mäktig scen som utspelade sig på Vann spa, hotell och konferens parkering på lördagen. Som taget ur en film anlände 26 Ferraribil­ar till ett värde av omkring 50 miljoner kronor till spaanläggn­ingen. Det blir helt klart något alldeles speciellt när Svenska Ferrariklu­bben ger sig ut på vägarna.
 ?? Bild: Hampus Eklund ??
Bild: Hampus Eklund
 ??  ?? daniel siitam, ordförande i föreningen, och torbjörn Hallenheim vid den sistnämnde­s 458 spider från 2012.
daniel siitam, ordförande i föreningen, och torbjörn Hallenheim vid den sistnämnde­s 458 spider från 2012.
 ??  ?? Joakim nilsson äger en testarossa från 1991. en bil som fanns på affischer hemma hos många ungdomar på 90-talet.
Joakim nilsson äger en testarossa från 1991. en bil som fanns på affischer hemma hos många ungdomar på 90-talet.
 ??  ?? thomas Hernqvist är regionsans­varig för klubben i Västsverig­e. Han visade gladeligen upp sin 458 Italia från 2011.
thomas Hernqvist är regionsans­varig för klubben i Västsverig­e. Han visade gladeligen upp sin 458 Italia från 2011.
 ??  ?? Insidan av thomas Hernqvists bil var prydd i bruna detaljer som gav en helhetskän­sla som är svår att slå.
Insidan av thomas Hernqvists bil var prydd i bruna detaljer som gav en helhetskän­sla som är svår att slå.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden