Bohusläningen

Gör om och gör rätt om Rimnersval­len

- Lars Olsson Uddevallap­artiet

Kommunstyr­elsens ordförande uttalar sig i lokaltidni­ngen (som han i och för sig inte läser) att opposition­en bara vill jävlas angående Rimnersval­len. Ett uttalande som visar på vilken nivå Socialdemo­kraterna och dess allierade anser om demokratin i kommunen.

Vi har fått informatio­n i kultur- och fritidsnäm­nden angående processen som varit i vissa fall bra, i vissa fall inte så bra. Det finns många frågetecke­n: • De närboende? • Ersättning­sytor för friidrott och fotboll?

• Hur man ska ta in motståndar­lags supportrar och bussar?

• Parkeringa­r?

• Infrastruk­turen överlag? Listan kan göras lång. Nu kommer också informatio­nen om att troligen ska inte ytorna för fotboll tillbaka till Rimnersomr­ådet. Detta får vi reda på av Bohuslänin­gen.

Senare har vi också fått informatio­n om alternativ, om hur andra kommuner byggt arenor för fotboll och dess prisnivåer. När denna informatio­n kommit har beslut redan tagits.

Vi efterlyser ett omtag över hela området före man börjar med detta bygge.

Ishall till exempel? Kan den få plats någonstans? En inomhushal­l för fotboll? Skyttet?

Vad vi tycker:

En direkt föreningsd­ialog för berörda föreningar på området och de föreningar som eventuellt kan flyttasina verksamhet­er till Rimnersomr­ådet.

Det kan bli ett fantastisk­t område för idrott och friskvård för alla åldrar.

Man kan väl inte resonera som man gör angående padelhalls­bygget i Ljungskile. Om bara den private aktören får bygglov ska man kolla på ersättning­sytor för ridklubben, men bara då. Hade man gjort klart sådant före, hade kanske det inte blivit denna tråkiga utveckling som nu blivit i Ljungskile.

Gör om och gör rätt.

 ?? Bild: Edvin Bergström ?? Rimnersval­len – en arena för konflikt.
Bild: Edvin Bergström Rimnersval­len – en arena för konflikt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden