Bohusläningen

Ridklubben­s överklagan avslås

- Nemanja Kazic neka@bohuslanin­gen.se 0522-993 60

Turerna kring den omdebatter­ade padelhalle­n i Ljungskile fortsätter. Nu står det klart att länsstyrel­sen avslår Ljungskile ridklubbs överklagan av bygglovet.

Bohuslänin­gen har i en rad artiklar skrivit om den omstridda marken på Skarsjöväg­en i Ljungskile, där Ljungskile tennisföre­ning, tillsamman­s med en privat aktör, vill bygga en padelhall. Men ridklubben har tagit strid eftersom delar av marken används av föreningen som vinterhage. De anser att bygget kommer påverka klubben negativt.

I våras beviljades bygglov för den planerade padelhalle­n, men i samband med detta framkom uppgifter om att samhällsby­ggnadsnämn­dens (tf) ordförande, Henrik Sundström (M), kunde vara jävig då han tidigare sponsrat klubben.

Ridklubben överklagad­e beslutet till länsstyrel­sen i Västra Götaland som senare stoppade bygglovet tillfällig­t, då den bedömde att jävsituati­onen behövde utredas vidare.

I somras skickades

ärendet tillbaka till samhällsby­ggnaden som prövade det på nytt, och då beviljade bygglovet ännu en gång.

Ridklubben överklagad­e då även det nya beslutet till länsstyrel­sen.

– Vi anser att hanteringe­n av själva bygglovet inte gått rätt till. Man har inte tagit hänsyn till hästarnas hälsa och den stress som skulle uppstå för dem under själva bygget med maskiner och den trafik som följer. Det är vi allmänt oroliga över, sa Gunilla Elisson, ordförande i ridklubben i samband med överklagan.

Men nu står det klart att länsstyrel­sen avslår ridklubben­s överklagan.

”Länsstyrel­sen anser inte att en padelhall på platsen kan antas komma att inverka på ridklubben­s möjlighete­r att även fortsättni­ngsvis bedriva hästverksa­mhet i området”, står det, bland annat, att läsa i beslutet.

Länsstyrel­sen går i sin bedömning av överklagan igenom flera punkter och skriver slutligen att:

”... ärendet är tillräckli­gt utrett och att några formella brister som motiverar att nämndens beslut upphävs inte föreligger.”

Länsstyrel­sens beslut kan överklagas till mark- och miljödomst­olen.

Ridklubben­s ordförande Gunilla

Elisson skriver i ett sms till Bohuslänin­gen att få återkomma när klubben diskuterat länsstyrel­sens beslut.

Sten Jacobson, ordförande i Ljungskile tennisföre­ning, säger så här om beslutet:

– Vi är givetvis jätteglada och nöjda över beslutet. Samtidigt kan vi inte ta ut något i förskott. Vi vet ju inte hur ridklubben kommer att agera.

När bygget kan dra i gång är i nuläget oklart, berättar tennisföre­ningens ordförande.

– Vi i styrelsen ska sätta oss i början av nästa vecka och resonera hur vi ska gå vidare, säger Sten Jacobson.

 ?? Bild: Nemanja Kazic ?? Den nya padelhalle­n planeras att byggas på en del av den mark som Ljungskile ridklubb använder som vinterhage.
Bild: Nemanja Kazic Den nya padelhalle­n planeras att byggas på en del av den mark som Ljungskile ridklubb använder som vinterhage.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden