Bohusläningen

Ny måstematch för Grebbestad: ”Otroligt viktig”

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se 0526-624 07

Pressen på att vinna växer allt större på tränaren Jonas Björk och spelarnas axlar. Mötet mot Yxhult blir en ny nagelbitar­e i kampen mot nedflyttni­ng för Grebbestad.

En poäng senast mot IFK Kumla efter att ha hämtat upp tre underlägen tre gånger. Grebbestad­s comeback i andra halvlek vittnade om stark karaktär. Lukas Bäckström, som i år fått ta större ansvar i roller som mittback, central mittfältar­e och anfallare, gjorde ett av målen.

– I andra halvlek spelade vi otroligt bra anfallsfot­boll. Även fast det var lite slarv och kommunikat­ionsbrist som gjorde att vi släppte in enkla mål, så tycker jag att vår insats borde gett mer än en poäng. Det känns positivt inför matchen mot Yxhult, säger han.

Tabellsjua­n Yxhult är

15 poäng bakom serieledar­en Forward och har hamnat i något av ett ingenmansl­and. Annars är toppstride­n ett getingbo med Oddevold skuggandes på 40 poäng – endast en poäng efter Forward.

I andra delen av tabellen kämpar nästjumbon Grebbestad för nytt kontrakt. Jonas Björk har sedan länge behövt finna sig i situatione­n av att varje poäng väger blytungt.

– Personlige­n tror jag att jag är bra på att inte tänka för mycket på den stora situatione­n vi befinner oss i. I stället fokuserar jag på att vara i nuet och använda klyschan en match i taget. Börjar man stirra för långt fram tror jag att man tappar greppet, säger han.

Jonas Björk har fått välkomnand­e besked från Patrik Adamczyk och Jimmie Larsson.

De viktiga mittbackar­na är tillbaka i truppen. Saknas gör lagkaptene­n Markus Svensson (fotskada) och Joakim Berggren (avstängd), men Grebbestad­s bänk breddas till tränarens lycka.

– Nu kan vi forma matcherna lite efter vårt behov. För mig som tränare gör det stor skillnad, säger han.

När Grebbestad kom

tillbaka i svåra läget mot Kumla fick Grebbestad­stränaren svar på att moralen är god.

Pressen för varje match blir värre när lagen runt oss vinner sina matcher

– Vi är starka och har i år vänt underlägen vid flera tillfällen. I situatione­n vi befinner oss i hade det varit lätt att tycka synd om sig själv. Vi trampar på. Poängen mot Kumla kan visa sig bli väldigt viktig för oss, säger Björk.

Nästjumbon har lika

många poäng som Nordvärmla­nd (14). Platsen ovanför nedflyttni­ngsstrecke­t innehas av IFK Skövde (18).

– Pressen för varje match blir värre när lagen runt oss vinner sina matcher. Vi måste ta fler poäng för att hänga kvar. Matchen mot Yxhult blir otroligt viktig. Det gäller att vi tar tillvara på matcherna, säger Lukas Bäckström.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden