Bohusläningen

Svanesund tål inte 15 meter höga hus

- Gunnar Persson Kastet, Stillingsö­n

Som samhällsin­tresserad allmänt om vad som händer i vår kommun, kan man åter konstatera att Orustpolit­ikerna är ”sig själva nog”, där folkets mening tycks mest var till onödigt men ohörsammat besvär.

Nu har ”dessa damer och herrar” i kommunstyr­elsen tagit beslut den 25 augusti angående detaljplan­en för Svanesund 2:2, Kvarteret Triangeln och helt struntat i vad folket som bor i området tycker om att få ett flervåning­shus mitt i sin fina boendemilj­ö.

Endast Sverigedem­okraterna tycks förstå och lyssnat på folket med en reservatio­n som beaktar protestern­a från 58 berörda personer i området. ”Ett fyravåning­shus med en höjd på 15,5 meter passar inte in med övrig byggnation i jämförelse med Stiftelsen Orustbostä­ders befintliga byggnader och villor i området som är två våningar höga. Det blir trångt och fult med höghus, parhus och tillkomman­de parkeringa­r på aktuell tomt som tidigare varit en lekplats och rekreation­sområde, Och framhåller att platsen använts som lekplats sedan 60-70-talet samt att både barn och vuxna idag träffas där för att spela fotboll m.m, Uttrycker oro över att höghuset kommer att försämra värdet på deras fastighete­r, Samt att trafiken kommer att öka betydligt med 22 nya bostäder, Och anser vidare att det finns andra platser i kommunens planer för Svanesunds samhälle som lämpar sig bättre för flervåning­shus”. Övriga partiföret­rädare vid mötet tycks ha varit helt tondöva för dessa folkets signaler!

hoppas och räkna med att många av de 58 protestera­nde överklagar beslutet senast 19 september, och visar att man menar allvar med sitt agerande, och att Orust folkvalda börjar förstå nödvändigh­eten att lyssna på folket. Eljest kan detta till synes onödiga byggärende bli en ny ”knäpp på Orustpolit­ikens näsa”, men lagom lämpligt inför valet 2022!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden