Bohusläningen

Duschade flicka med kläderna på och filmade – pappa döms

- Andreas Engblom ae@bohuslanin­gen.se 0522-99200

Pappan tyckte att dottern var oregerlig, och skulle kyla ner henne. Nu döms han för att ha duschat sin dotter mot hennes vilja och med kläderna på. Samtidigt ska pappans bonusmamma ha filmat händelsen och sagt att hon skulle visa filmen för flickans kompisar.

En man och en kvinna i Uddevalla döms för olaga tvång mot en minderårig flicka – pappans dotter. Detta efter en händelse förra sommaren, när det uppstod gräl mellan pappan och dottern. Bakgrunden till bråket var att flickan ville bada tillsamman­s med sina kompisar. Pappan sa nej och då blev flickan arg.

När flickan inte

lugnade ner sig sa pappans bonusmamma att hon behövde kylas ner. Pappan lyfte upp dottern och bar henne till badrummet där han satte ner henne i duschen och duschade henne med kläderna på.

Samtidigt filmade kvinnan händelsen, och hon sa till flickan att filmen skulle visas för hennes vänner så att hon blev ensam. Filmandet pågick i sju minuter.

Flickan har i

barnförhör berättat att hon bad dem sluta men att de inte gjorde det. Uddevalla tingsrätt skriver i domen att man ser på filmen att flickan är ”oerhört arg men också mycket ledsen”, och det framgår att hon får ont.

Både mannen och kvinnan förnekade brott, och kvinnan sa under rättegånge­n att syftet med att filma händelsen var för att visa upp flickans beteende för sociala myndighete­rna.

Uddevalla tingsrätt

anser detdock bevisat att pappan och flickans bonusfarmo­r gjort sig skyldiga till olaga tvång mot flickan och dömer dem båda till villkorlig dom med 100 timmars samhällstj­änst. De ska tillsamman­s också betala 20 000 kronor i skadestånd till flickan.

 ?? Bild: Johan Nilsson ?? En man och en kvinna i Uddevalla döms för att ha duschat mannens dotter mot hennes vilja.
Bild: Johan Nilsson En man och en kvinna i Uddevalla döms för att ha duschat mannens dotter mot hennes vilja.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden