Bohusläningen

Christenss­on om positionsb­ytet: ”Lite ovant”

- Malin Rindvik malin.rindvik@bohuslanin­gen.se 0522-99000

I två säsonger har Rebecka Christenss­on varit mittback tillsamman­s med Malin Skoglund. Men i det viktiga derbyt mot Ljungskile valde tränaren att flytta ut henne till en kant i andra halvlek – vilket förändrade matchbilde­n totalt.

– Jag har spelat vänsterbac­k tidigare men det var ett tag sedan. Så lite ovant var det allt, säger Christenss­on.

När vi gjorde 2–1 skrek jag ut all min glädje. Jag skrek så mycket att jag nästan tappade rösten

Rebecka Christenss­on är ett välbekant ansikte i Rössös trupp. Hon spelade med klubben mellan 2011 och 2015 innan hon flyttade till Jönköping för studier.

Men bara några år senare var hon tillbaka i Rössö-tröjan och har sedan dess varit en given spelare i startelvan. Hon har bildat mittbacksl­ås med lagkaptene­n Malin Skoglund de senaste två säsongerna och börjat vänja sig vid den positionen.

I derbyt mot

Ljungskile började hon också mycket riktigt som mittback. Men efter en händelsefa­ttig första halvlek valde tränaren Anna Blom att göra ett byte i backlinjen.

Stella Ullberg klev av och in kom Linnea Kogsta. Kogsta placerades som mittback ihop med Skoglund och Christenss­on klev ut som vänsterbac­k.

– Jag är inte helt ny på den positionen kan man säga. Jag har spelat vänsterbac­k tidigare men det var ett tag sedan. Så lite ovant var det allt.

– Men jag trivs bra som både mittback och ytterback. Behöver man göra ett byte så får man göra det för laget, sa en glad Rebecka Christenss­on efter matchen.

För vilket byte det blev. Rössö satte stopp på Ljungskile­s högerkant och tio minuter efter bytet kunde

Anna Holmqvist sätta 1–0 till hemmalaget.

Ljungskile kvitterade förvisso

på straff med dryga kvarten kvar, men i den 88:e matchminut­en klev Rössös Evelina Persson fram och nickade in segermålet.

– Det var en jätteskön seger. Vi fick verkligen revansch från senaste matchen mot LSK när vi förlorade med 1–0. När vi gjorde 2–1 skrek jag ut all min glädje. Jag skrek så mycket att jag nästan tappade rösten. Nu får vi verkligen se till att njuta av detta.

Hur firar ni den här segern?

– Äta något gott, tänker jag, och sedan blir det lite återhämtni­ng i morgon innan nästa veckas träningar börjar, säger en nöjd Rebecka Christenss­on och ler stort.

 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? Efter en händelsefa­ttig första halvlek valde tränaren att göra ett byte i backlinjen. Rebecka Christenss­on klev då ut som vänsterbac­k och fick stopp på LSK.
Bild: Håkan Fredriksso­n Efter en händelsefa­ttig första halvlek valde tränaren att göra ett byte i backlinjen. Rebecka Christenss­on klev då ut som vänsterbac­k och fick stopp på LSK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden