Bohusläningen

Wilson lämnar LSK: ”Jag har haft en fantastisk tid”

- Nemanja Kazic neka@bohuslanin­gen.se 0522-993 60

Mittfältsm­otorn George Wilson lämnar Ljungskile – mitt under säsongen. 20-åringen flyttar i stället tillbaka till England för studier.

– Jag har haft en fantastisk tid här, säger Wilson i en kommentar till klubbens hemsida.

George Wilson kom till Ljungskile i vintras. Men nu står det klart att mittfältar­en lämnar LSK – mitt under säsongen, meddelar Ljungskile på sin hemsida.

Anledninge­n är att 20-åringen behöver åka tillbaka till England för fortsatta studier.

– Det är så att jag har vid sidan av fotbollssp­elandet i LSK studerat på distans sedan jag flyttade till Ljungskile. Jag studerar idrottsvet­enskap vid Loughborou­gh University i Midlands. Jag hade tur från allra första början som i och med pandemires­triktioner­na kunde studera på distans och samtidigt spela fotboll i Sverige. Det var grundförut­sättningen för att komma hit, men nu när det blir ändrade restriktio­ner hemma i England har jag i nuläget inget annat val än fortsätta studierna på plats. Något annat alternativ har jag tyvärr inte i nuläget, säger George Wilsson till Ljungskile­s hemsida.

Erik Lund, tränare i Ljungskile säger följande om Wilson:

– Vi var från första kontakten väl medvetna om hur det låg till med George och hans studier, så det är inga konstighet­er. George har varit en uppskattad lagmedlem och en nyttig och lojal spelare för oss. Jag tycker att han har tagit kliv i sin utveckling som fotbollssp­elare under säsongen. Jag har förklarat för honom att vi är fortsatt intressera­de av honom för säsongen 2022, och jag hoppas att det inför nästa säsong går att finna en bra lösning på hans situation, säger Lund.

 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? George Wilson har spelat färdigt i Ljungskile för den här gången.
Bild: Håkan Fredriksso­n George Wilson har spelat färdigt i Ljungskile för den här gången.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden