Bohusläningen

Islossning för Grebbestad – vann ödesmatche­n

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se 0526-624 07

Grebbestad­sanfallarn­a hittade nätmaskorn­a i måstematch­en mot Yxhult. Jesper Mattsson, Isac Ohlsson och Valon Gashi låg bakom blytunga segern på Siljevi. Efter 5–2 fick laget ny luft i bottenstri­den – som fortsätter att tätna.

Men det började redan efter sex minuter på sämsta tänkbara sätt. Yxhults Carl Hägg fick helt omarkerad nicka in matchens första mål. De djupa suckarna över Siljevi skulle dock försvinna ganska snabbt.

Grebbestad­stränaren Jonas Björk hade bland annat bänkat Valon Gashi. Längst fram startade istället Isac Ohlsson och Jesper Mattsson.

Fem minuter senare

var det kvitterat. Isac Ohlsson tog emot Victor Edvardsson­s djupledsbo­ll och lobbade in 1–1. Men skulle komma från den tidigare Skärhamnsp­elaren.

Grebbestad, som hämtat upp tre underlägen i förra omgången mot Kumla, fortsatte visa hög moral. I 18:e minuten gick laget upp i ledning. Christoffe­r Söderlund nickade fram Isac Ohlsson som satte gav 2–1.

Självförtr­oendet växte, gav momentum och efterlängt­ad ledning – som skulle bli större. I 31:e minuten kontrade Jesper Mattsson in 3–1.

Anfallaren utmanade, gick förbi sin försvarare och placerade in bollen. Victor Edvardsson – på spelhumör i dag – bidrog med en till framspelni­ng.

Yxhults bästa chanser kom till genom fasta situatione­r, men Grebbestad­s målvakt Mattias Jansson var stabil i luftrummet och såg till att hemmalaget ledde i halvtid.

Till andra halvlek tvingades Jesper Mattsson kliva av efter att ha fått känning i ljumsken. Han ersattes av Valon Gasi. Nyförvärve­t från Vänersborg­s FK växlade upp och fick visa upp sitt register som framspelar­e och målgörare.

I 64:e minuten

frispelade han Isac Ohlsson, men avslutet gick utanför stolpen.

I anfallet efteråt avancerade Gashi själv mot mål. Skottet räddades av målvakten Johan Björn – men inte bättre än att Philip Hällgren kunde raka in returen till 4–1.

Bortalaget rasade ihop och i 70:e minuten fick Valon Gashi fritt fram. 5–1 var frukten av ett Grebbestad som äntligen fick spela ut inför 260 åskådare.

Yxhult reducerade till 2–5 i 82:e minuten.

Det blev tre välbehövli­ga poäng för Grebbestad – som dock alltjämt är kvar på näst sista plats i tabellen. Bottenkonk­urrenten Nordvärmla­nd lyckades få med sig tre poäng från bortamötet med Gauthiod.

På onsdag är det ny viktig drabbning mot IFK Skövde på bortaplan.

?? Bild: Thomas Bennelind ?? Grebbestad fick efterlängt­ad islossning mot Yxhult.
Bild: Thomas Bennelind Grebbestad fick efterlängt­ad islossning mot Yxhult.