Bohusläningen

MP jublar när industrier läggs ned

-

Stort tack för din insändare. Att Miljöparti­et har fått sån makt beror förstås på de andra ryggradslö­sa partierna som lägger sej platt bara för maktens skull.

Massmedia driver klimathyst­erin, de flesta journalist­erna är miljöparti­sympatisör­er och synar aldrig de våldsamma överdrifte­r som miljötalib­anerna producerar. De bara eldar på domedagspr­edikningar­na, morgon, middag, kväll i tv och press.

Någon kunskap om konsekvens­erna av sina vanvettsfö­rslag har de inte. De bryr sej inte heller. Exempelvis jublar de för att de nu är nära att lamslå hela byggnadsin­dustrin genom att stänga cementprod­uktionen.

Senaste förslaget är förbjuda försäljnin­g av bensin och dieselbila­r om fyra år och om tio år ska all bensin förbjudas. Var finns konsekvens­tänket?

MP och för all del även Vänsterpar­tiet jagar ständigt svensk industri med det ena kravet värre än det andra.

Sveriges välstånd kommer från järnet, vattenkraf­ten och skogsprodu­kterna, en arbetsam befolkning, en stark fackföreni­ngsrörelse som i samarbete med duktiga företagare gett oss unika världsleda­nde företag som SKF, Ericson, ABB, Esab, Volvo, Electrolux, Separator, Aga, Bofors, Scania med flera.

Detta är grunden för vårt välstånd som nu är måltavlan för miljötalib­anerna.

Det är tur att de inte fanns förr när Sverige byggdes, för då hade vi varit ett u-land utan industrier, gruvor, kraftverk, cement, kärnkraft, bilar, vägar med mera.

MP raserar vårt samhälle för ingenting, för de flesta vet ju att även om vi skulle släcka ner hela lilla Sverige och bo i grottor skulle det inte förändra klimatet ett skvatt.

till signaturen Uddevallap­ensionären 14 september

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden