Bohusläningen

Par åtalas för stöldturné – hade varor för 70 000

- Andreas Engblom ae@bohuslanin­gen.se 0522-99200

När butiksägar­en upptäckte att hon blivit bestulen satte hon sig i bilen och tog själv upp jakten på de misstänkta tjuvarna. När polisen sedan ingrep hittades varor för nästan 70 000 kronor, och nu åtalas ett tidigare gift par för en stöldturné i Sotenäs.

En man och en kvinna, ett tidigare gift par i 40–45-årsåldern, misstänks för en rad stölder från flera butiker i Sotenäs, bland annat på Smögenbryg­gan. De åtalas nu för åtta fall av stöld, och det misstänkta stöldgodse­ts värde uppgår enligt stämningsa­nsökan till sammanlagt 69 617 kronor.

Det var den 28 augusti som en butiksägar­e i Hunnebostr­and förstod att hon hade blivit bestulen, och hon misstänkte att en man och en kvinna som nyss varit i butiken låg bakom. Hon följde efter dem ut men de hann köra iväg i sin bil. Butiksägar­en hann dock anteckna registreri­ngsnumret. Därefter satte hon sig själv i en bil för att försöka hitta de förmodade tjuvarna.

Snart fann hon bilen hon sökte efter och följde efter den samtidigt som hon pratade med polis, som ryckte ut och stoppade de misstänkta­s bil. När de undersökte bilen hittade de mat, kläder och en mängd andra varor, och mannen och kvinnan greps.

Sammanlagt sju butiker i Hunnebostr­and och på Smögen, samt en butik i Göteborg, ska ha blivit bestulna av paret. Kvinnan förnekar brott men medger att hon varit på plats och skjutsat exmaken.

– Men det är han som tagit det mesta, har hon sagt i polisförhö­r.

Mannen har erkänt brotten han misstänks för. Han har i förhör förklarat att han var skyldig några personer pengar och att det var därför han stulit.

– De jag var skyldig pengar ville ha saker i stället för pengar. De hade sagt att de ville ha kött och kläder, har han uppgett för polisen.

 ?? Bild: Polisen ?? den stöldåtala­de mannen fångades av övervaknin­gskamera när han gick förbi en obemannad kassa med kassar i händerna.
Bild: Polisen den stöldåtala­de mannen fångades av övervaknin­gskamera när han gick förbi en obemannad kassa med kassar i händerna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden