Bohusläningen

Nykomlinge­n Bullaren har hittat vinnartren­den i femman

- Thomas Bennelind thomas.bennelind@stnb.se 0526-624 07

Den knackiga säsongsinl­edningen är glömd för serienykom­lingen. När Bullaren fått tillbaka spelare från skador har segrarna kommit. Nu tror spelande tränaren Emil Kjellqvist att laget kan hänga kvar.

Förra veckans extremt viktiga seger mot Henån-gilleby lag 2 följdes på fredagen upp med ytterligar­e en tung skalp när Vallens IF besegrades med 2–0.

Olle Kristoffer­sson prickade in ledningsmå­let genom en vacker frispark. Anfallaren slog sedan till i andra halvlek och fastställd­e slutresult­atet på Sparvallen i Tanumshede.

Två raka segrar och upp på sjunde plats i division 5-tabellen. Med tio poäng efter åtta omgångar ser det ljusare ut för Bullaren, som inledde säsongen med storförlus­ter mot bland annat Lysekil (3–6), Smögen (1–5) och Stenungsun­ds IF lag 2 (0–3).

Förklaring­en bakom trendbrott­et är bland annat att fler spelare är friska och skadefria.

– Nu har vi hittat tillbaka. Seger mot Vallen var riktigt viktig. Tidigare har vi haft mycket skador, men nu är i princip hela truppen från förra året tillbaka. Att vi lyckas så bra beror på att alla spelarna gör ett jädra bra jobb ihop, säger Emil Kjellqvist, spelande tränare.

Närmast väntar IFK Lane på bortaplan.

– Den kommer att bli svår, men de ligger inte långt ifrån oss. Vi har överraskat förr, säger han.

Säsongen avslutas med möten mot Kungshamn och Svarteborg.

– Målet är att hänga kvar. Om vi gör det vi ska har vi allt i egna händer. Vi har hela tiden kämpat på som ett lag, och därför är vi starka. Sedan har vi publiken på Kvännevi med oss, säger Emil Kjellqvist.

 ?? Bild: Thomas Bennelind ?? Bullaren har vunnit två raka matcher och klättrar upp på säkrare mark i division 5 Bohuslän. (Arkivbild)
Bild: Thomas Bennelind Bullaren har vunnit två raka matcher och klättrar upp på säkrare mark i division 5 Bohuslän. (Arkivbild)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden