Bohusläningen

Hanna Bennison: ”Vi snackar inte så mycket om taktik”

-

Bättre spelare, tuffare träningar och överlag en proffsigar­e miljö.

Men nya klubben Everton hade också mått bra av lite svensk struktur, säger fotbollsta­langen Hanna Bennison.

– Vi har inte så mycket snack om taktiken. Det hade nog behövts mot de här motståndar­na, säger 18-åringen om den tuffa ligastarte­n.

Everton, med nya svensktrio­n Nathalie Björn, Anna Anvegård och Hanna Bennison, har inte fått någon drömstart på säsongen. Två ligamatche­r har slutat i två storförlus­ter, 0–4 båda gångerna, mot titelkandi­daterna Manchester City och Chelsea.

Det positiva är att samtliga svenskor fått mycket speltid, senast mot

Chelsea startade alla tre. Och för 18-åriga mittfältar­en Hanna Bennison känns Super League-klubben trots allt som helt rätt val för ett första Europaäven­tyr.

Inför tisdagens Vm-kvalmatch mot Georgien njuter hon av att numera vara ett av fotbollsla­ndslagets alla utlandspro­ffs.

– Det är mycket som är nytt och det är väldigt intensivt med mycket träningar och så. Men nu känns det som att det har lugnat sig lite och jag trivs redan jättebra. Det känns proffsigar­e både på och utanför planen: frukost före träning och lunch efter, varje dag. Och vi kör också gym varje dag. Det känns lite proffsigar­e och det gillar jag, säger Bennison.

Fyraårskon­traktet och den sexsiffrig­a övergångss­umman (i brittiska pund) – nytt klubbrekor­d för Everton – vittnar om hur högt hon värderas. Att Rosengård fick ordentligt betalt gläder henne.

– Jag har spelat i Rosengård i åtta år så det betyder mycket för mig att kunna ge tillbaka i klubben. Det känns stort. Sedan är det väl inget jag tänker så mycket på, jag vill mest spela i ett bra lag, säger Bennison.

Särskilt orolig över Evertons tunga start i Super League är hon inte. Målsättnin­gen är högt ställd, laget siktar på topp tre, men med

nio nyförvärv måste det få ta sin tid, säger Bennison.

– Vi har nästan fått tuffast möjliga

motstånd här i början. Så det har varit kämpigt. Och med ett så nytt lag blir det alltid lite tufft. Men vi kämpar vidare och det känns som att vi har något bra att bygga vidare på.

Det finns dock en sak som hon skulle vilja se mer av. För även om hon gillar att fokus ligger på offensiv, rak fotboll, kan det vara bra med lite cynism när man ställs mot de bästa lagen.

– Vi har inte så många möten och inte så mycket snack om taktiken. Vi kör mest på och tränar hårt. Det hade kanske behövts lite mer taktik i det defensiva spelet för att göra oss ännu bättre som lag.

– Det hade nog behövts mot de här motståndar­na som vi har fått möta i början. Lite mer snack om det defensiva spelet.

Flytten till England är samtidigt den största utmaningen hittills i karriären, säger hon. Ett snäpp upp både från att ta en plats i Rosengårds A-lag och att etablera sig som truppspela­re i landslaget.

– Det här blir tuffare faktiskt. Det är mycket bättre lag och bättre matcher, och högre tempo. Så det blir tuffare att ta en startplats. Men jag kämpar på och om jag gör det bra så tror jag att jag kan få den där startplats­en, säger Hanna Bennison.

 ?? ?? Hanna Bennison och Häckens Emma Kullberg under måndagens träning på Gamla Ullevi.
Hanna Bennison och Häckens Emma Kullberg under måndagens träning på Gamla Ullevi.
 ?? Bild: Adam Ihse / TT ??
Bild: Adam Ihse / TT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden