Bohusläningen

Emmy-succé för ”The crown” när publik och stjärnor sågs igen

-

Stjärnorna var tillbaka på röda mattan när årets Emmystatye­tter skulle delas ut.

”The crown” sopade mattan med motståndet i den prestigefy­llda dramaserie­kategorin, men ”Ted Lasso”, ”Hack” och ”Mare of Easttown” blev också stora vinnare.

Stjärnspäc­kade Emmygalan var tillbaka med gäster och nominerade på plats, efter förra årets virtuella upplaga. Alla har varit tvungna att visa upp vaccinatio­nsbevis, men slapp till skillnad från journalist­er och producente­r på plats att bära munskydd.

– Det känns så bra bara att vara här. Det känns som att vi är på en avslutning­sfest eller liknande, som att vi äntligen kan träffa varandra för första gången på länge, sade Kathryn Hahn, som var nominerad för sin roll som udda granne i Marvelseri­en ”Wandavisio­n”, till The Hollywood Reporter.

Galan har beskrivits som ”utomhus”, men som Seth Rogen uttryckte det när han presentera­de galans första pris:

– De sade att det var utomhus. Men det är det inte. Vi är inne i ett hermetiskt tillslutet tält. Jag skulle aldrig ha kommit hit. Det var viktigare att det hängde tre kristallkr­onor än att vi såg till att inte ha ihjäl Eugene Levy, skämtade han.

Pandemin nämndes i flera av tacktalen, i en skandalfri och något ljummen tillställn­ing.

Med sina 13

nominering­ar hade den brittisk-amerikansk­a komediseri­en ”Ted Lasso” flest nominering­ar. Serien, som kretsar kring ett misslyckat Premier League-lag, gjorde succé under pandemiåre­t.

”Ted Lasso” och Hbo-serien ”Hacks” delade upp komedipris­erna. ”Ted Lasso” vann bästa komediseri­e och Jason Sudeikis tog hem manliga huvudroll och hans kollegor Hannah Waddingham och Brett Goldstein tilldelade­s birollspri­serna.

– Det här är som en jävla grädde på moset, sade Goldstein innan han bad om ursäkt för att ha svurit.

”Hacks”, som kretsar kring en Las Vegas-komiker, tilldelade­s i sin tur bästa kvinnliga huvudroll via Jean Smart, och tog även hem manusoch regipriser­na.

Som avslutning kröntes även serien till bästa dramaserie.

”The queen’s gambit” tog i sin tur hem bästa miniserie och regipriset.

Men kvällens största

vinnare var ”The crown”, som tilldelade­s en rad prestigefy­llda priser. Dels tog de hem manus- och regi (Peter Morgan, Jessica Hobbs), dels blev det fullpott på skådespela­rsidan med birollspri­ser till Gillian Anderson och Tobias Menzies, liksom huvudrolls­priserna till Olivia Colman och Josh O’connor. Olivia Colman spelar

 ?? Bild: Danny Moloshok ?? ”ted Lasso”-ensemblen fick konkurrera inbördes om en del skådespela­rpriser. Hannah Waddingham (i rött) och brett goldstein (mitten) gick vinnande ur kampen. Övriga, från vänster: brendan Hunt, phil dunster och Jeremy swift.
Bild: Danny Moloshok ”ted Lasso”-ensemblen fick konkurrera inbördes om en del skådespela­rpriser. Hannah Waddingham (i rött) och brett goldstein (mitten) gick vinnande ur kampen. Övriga, från vänster: brendan Hunt, phil dunster och Jeremy swift.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden