Bohusläningen

Bäddat för Kriteriehe­lg

-

OUTSIDERCH­ANSER. Red Lady Express (bilden) och Kavatosåfi­n är Åbys chanser i de största loppen på Solvalla i helgen. Båda slår ur underläge men båda är i toppform och har outsiderch­anser från sina fina startspår. Även Åbys Mustang Racer är inkvalad men fick ett bakspår. Mina tipsettor i Kriteriefi­nalen respektive Oaks heter Francesco Zet och Senorita Tokio.

vann St. Leger på Åby i onsdags och det är alltså en häst i absolut toppform som åter får chansen att starta då det handlar om ett passande 3 140 m-lopp. Ses med bra chans och det är en klar förstahäst i loppet men han möter äldre nu vilket kan betyda att det blir en match. är bra då allt stämmer.

är obesegrad i sina två starter och skall nu prova på Solvalla. Gick undan lätt från spets i debuten och avslutade vassa 1.12 sista 500. Senast tog han segern från dödens och verkar både allround och löpstark och får tipsettan. vann på Åby senast och han gick en vass långspurt. Det finns kapacitet för klassklätt­ring om han bara håller sig i skinnet så han måste tas på allvar även här.

gör bra lopp varje gång och han gick en bra avslutning via 1.10,6 sista 800 då han blev tvåa på Åby näst senast. Gick med skor senast men är åter anmäld barfota runt om och han blir min tipsetta.

är en av dem och han har kommit igång fint i sina senaste starter och ståtar med sex segrar på sina elva starter. Har en vettig uppgift och duger om det klaffar.

har sänkt svenska rekordet för 4-åriga ston på medeldista­ns autostart två gånger i rad i sina senaste starter. Först 1.11,3a och nu senast 1.11,1a. Snacka om form. Hennes fart räcker säkert till vinst också på kort distans där hon gått låga 1.10 tidigare så hon blir svårslagen trots spåret.

är en av årgångens bästa ston men anmärkning­svärt är att hon ännu inte vunnit lopp i år. Andraplats­en i Stochampio­natet förlåter förstås det mesta.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden