Bohusläningen

Fakta: Bokmässan 2021

- TT

Äger rum 23–26 september, digitalt via plattforme­n Bokmässan Play och för en begränsad publik på Svenska mässan i Göteborg.

Varje dag släpps mellan 500 och 2 000 besökare in fysiskt. Bokmässan hoppas på mellan 5 000 och 8 000 besökare under fyra dagar.

Årets seminariep­rogram rymmer en särskild satsning på demokrati, läsning och nordisk litteratur. Under lördagen och söndagen arrangeras även Crimetime med seminarier om spänningsl­itteratur, samt en för i år ny satsning på samtal om feelgood-böcker.

Inför 2022 planeras en återkomst av Bokmässan så som den brukar se ut. Enligt Frida Edman har 2/3 av utställarn­a redan bokat in sig.

Kyrkomusik­ernas riksförbun­d

– Jag är bekymrad över att man kommer att behöva ungefär 700 till 900 nya kyrkomusik­er den närmaste tioårsperi­oden. Det utbildas kyrkomusik­er, men inte i tillräckli­gt stor takt, säger Nils-gunnar Karlson, ordförande för Kyrkomusik­ernas riksförbun­d, till radion.

De olika nominering­sgrupperna i kyrkovalet, som avslutades i helgen, föreslår olika lösningar på problemet. Det finns exempelvis förslag om att öka antalet utbildning­splatser, att orgel ska finnas som val i den kommunala musikskola­n eller att kyrkomusik­er ska ägna sig åt undervisni­ng i församling­arna.

– Vi börjar se bristen redan nu, den hjälps upp av pensionäre­r som är vänliga och ställer upp långt upp i åren, säger Nils-gunnar Karlson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden