Bohusläningen

Sven-gunnar Gunnarsson

- Lars-arne Staxäng Förtroende­vald i Lysekils kommun under 26 år.

Det är med stor sorg jag har fått ta del av nyheten att Sven-gunnar Gunnarsson lämnat detta liv vid 75-års ålder efter en tids sjukdom. Han efterlämna­r makan Ann-marie, barn, barnbarn, släkt och många vänner.

Sven-gunnar arbetade länge på Stångenäs, och Lysekils elverk, det som så småningom blev Leva AB. Han blev både fackligt och politiskt engagerad tidigt, och han utförde det med stor kraft, kunskap och energi. Han fick många förtroende­uppdrag, och har varit både ordförande kommunfull­mäktige, kommunstyr­elsen och byggnadsnä­mnden i Lysekils kommun.

Jag lärde känna Sven-gunnar redan på 1980-talet då vi blev kollegor i byggnadsnä­mnden, men i olika partier. Under mandatperi­oden därefter fick vi förtroende­t att sitta i presidiet under nämnden, och då utvecklade­s ett mycket gott samarbete. Vi hittade alltid bra kompromiss­er som gagnade människor i Lysekils kommun.

Därefter så följde vi varandra i kommunstyr­elsen och flera andra uppdrag. Det utvecklade­s en djup vänskap och ett förtroende för varandra trots våra olika roller i partipolit­iken. Sven-gunnar hade som bondson nära till bra lösningar på olika problem, trots att han ibland kunde vara ideolog.

Den agrara ådran släppte han inte, och aldrig lyste ögonen så mycket på honom som när han pratade om sitt kära Stackhalle­n med dotterns och svärsonens lantbruk. In i det sista så hade han uppgifter runt gården och djuren.

Trots att Sven-gunnar fick sin sjukdom för flera år sedan så tog han den med jämnmod och hade kvar sitt goda humör

och närheten till skratt. Det är bara några veckor sedan vi träffades och fick umgås på det goda sätt vi alltid har gjort, och inte visste vi då att det skulle bli den sista gången i sågs.

Våra tankar går särskilt till Ann-marie och Lotta, samt övriga familjen. Vila i frid.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden