Bohusläningen

Rockets skyttekung jagas av norsk toppklubb: ”Jättekul”

- Nemanja Kazic neka@bohuslanin­gen.se 0522-993 60

Dennis Lindblom har öst in mål i WH Rockets de senaste säsongerna. Nu jagas han av en norsk elitseriek­lubb.

– Det hade varit ett spännande äventyr, säger Lindblom.

Rockets har sista ordet och det har jag också berättat för Greåker

Dennis Lindblom

Anfallare i Rockets

59 mål på 65 seriematch­er.

Det är Dennis Lindbloms målfacit de fyra senaste säsongerna.

Succén har inte gått obemärkt förbi. Under helgen blev Rocketsanf­allaren kontaktad av den norska elitseriek­lubben Greåker IBK.

26-åringen är smickrad över intresset.

– Det är så klart jättekul och inspireran­de. De letar efter en målskytt inför den här säsongen och det var därför de kontaktade mig. Jag tycker att det hade varit ett spännande äventyr, säger Dennis Lindblom.

Men eftersom Lindblom har ett år kvar på kontraktet med Rockets är det inte helt klart om övergången kan bli av.

– Bollen ligger nu hos Rockets. Vi har pratat lite grann om en eventuell lösning, men än så länge är det väldigt oklart. Vi får helt enkelt se vad som händer. Rockets har sista ordet, och det har jag också berättat för Greåker. Det är Rockets som bestämmer, och då är det bara att lyda, berättar Uddevallas­pelaren.

Greåker ligger för

tillfället sexa i elitserien med tre inspelade poäng efter två spelade omgångar. Men klubben har betydligt högre mål än så, säger Lindblom.

– De har stora ambitioner och storsatsar för att vinna elitserien i år. Det är en klubb som vunnit högstaliga­n tre av de senaste fyra säsongerna.

Vad talar för att du blir kvar i Rockets?

– Dels har jag ett kontrakt med klubben, dessutom trivs jag väldigt bra här. Vi satsar på att gå upp till division 1 och har bra förutsättn­ingar för att lyckas. Det har sett bra ut på försäsongs­matcherna, vi är väl förbereda inför säsongen.

Är det fler klubbar som har ryckt i dig?

– Nej, det är bara Greåker, säger Dennis Lindblom.

Mikael Rahm, ordförande i WH Rockets:

– Det är en pågående diskussion mellan oss och Dennis och de diskussion­erna håller vi för oss själva. Mer än så vill jag inte säga just nu, säger Rahm och fortsätter:

– Rent generellt är Dennis en kanonspela­re. En duktig målskytt, som har tillfört och betytt väldigt mycket för oss de senaste säsongerna. Han är också en fin person utanför planen.

Rockets gästar Backadalen i division 2-premiären den 2 oktober.

Dennis Lindblom har förutom spel i Rockets även tillhört Stenungsun­ds IBK, Örnsköldsv­ik IBK, och Nätra IBK.

 ?? Bild: Christer Lindgren ?? Norska elitseriek­lubben Greåker är intressera­de av att värva Rockets skyttekung Dennis Lindblom, 26.
Bild: Christer Lindgren Norska elitseriek­lubben Greåker är intressera­de av att värva Rockets skyttekung Dennis Lindblom, 26.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden