Bohusläningen

Outlet tar över postombude­t i Ljungskile: ”Vi är förväntans­fulla och redo”

- Petra Länsman petra.lansman@bohuslanin­gen.se Nemanja Kazic neka@bohuslanin­gen.se Andreas Engblom ae@bohuslanin­gen.se

Sedan januari står Ljungskile utan postombud. Men snart blir det ändring på det. Från den 4 april kan man hämta paket från Postnord i en ny butik som ska öppna i Ljungskile centrum.

Ljungskile har sedan slutet av januari varit utan postombud sedan Hjärter Dam gått i konkurs. De som har beställt paket har i stället hänvisats till City Gross på Torp eller Willys inne i Uddevalla.

Men snart blir det ändring på det. Från den 4 april kommer man att kunna hämta paket på Lindboms Outlet, som ska öppna i en lokal mitt emot Coop X-tra. Så småningom kommer de även att lämna ut paket från DB Schenker, Bring och DHL.

Lindboms Outlet flyttar alltså till Ljungskile efter sju år i Uddevalla där butiken legat i anslutning till ICA Kvantum på Göteborgsv­ägen.

Den nya ägaren Kristofer Lindbom, 37, ser fram emot öppningsda­gen.

– Det ska bli otroligt kul. Jag vill erbjuda Ljungskile­borna närhet och bra service. Jag ska göra mitt bästa för att sätta Ljungskile på Sverigekar­tan, säger han när Bohuslänin­gen når honom.

När chansen dök upp att ta över postombude­t i Ljungskile tvekade inte Kristofer Lindbom.

– Nej, jag är supernöjd med lokalen, och läget. Det känns

Sedan Hjärter Dam stängde har Ljungskile­borna hänvisats till City Gross på Torp eller Willys inne i Uddevalla.

Jag är övertygad om att jag kan få mina kunder att åka från Uddevalla till Ljungskile för att handla hos mig

Kristofer Lindbom

kanon. Vi är förväntans­fulla och redo att börja jobba.

Han arbetar nu intensivt med att få ordning i lokalen. Det har varit långa och arbetsamma dagar, berättar han.

– Det är en intensiv och stressig period och mycket som behöver göras innan vi kan öppna. Det är bland annat skyltar som måste sättas upp och inredning och varor som behöver komma, säger Kristofer Lindbom, som startade Lindboms Outlet för 17 år sedan. Varför flyttar ni från Uddevalla till Ljungskile?

– Vårt kontrakt blev uppsagd från hyresvärde­n för ett år sedan,

Kristofer Lindbom. eftersom hyresvärde­n vill satsa på andra verksamhet­er. Det var givetvis tråkigt, då vi trivdes väldigt bra i Uddevalla. Men jag är samtidigt väldigt glad över vår nya satsning i Ljungskile. Jag är övertygad om att jag kan få mina kunder att åka från Uddevalla till Ljungskile för att handla hos mig.

Enligt Kristofer Lindbom kommer två personer att jobba på heltid i butiken i Ljungskile.

En kvinna i 20-årsåldern blev under tisdagskvä­llen rånad i samband med att hon skulle köpa en mobiltelef­on, vilket P4 Väst var först att berätta. Kvinnan hade svarat på en annons på en köp- och säljsajt på internet och gjort upp om att träffa säljaren på Dalaberg i Uddevalla. Men polisen misstänker nu att det hela var en fälla.

– När hon kommer till platsen möts hon av två för henne okända killar och de rånar henne på pengarna. Det är väl högst troligt att de kände till varför hon var där, vi tror att det har samröre, säger Carlanton Lindblom, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re på polisen.

Kvinnan, som själv larmade polis efter rånet, ska ha försökt göra motstånd och blev i samband med det både misshandla­d och hotad.

– Hon blev lite slagen men behövde inte någon ambulanstr­ansport. De ska ha hotat henne med kniv, säger Carl-anton Lindblom.

 ?? Bild: Jessica GOW/TT Bild: Privat ??
Bild: Jessica GOW/TT Bild: Privat

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden