Bohusläningen

Två män häktas efter torsdagskv­ällens anlagda bränder

På torsdagskv­ällen brann det på flera ställen runt om i Trollhätta­n. På fredagen anhölls två män och under måndagen meddelade jouråklaga­ren att männen nu begärs häktade.

- Richard Lagerström richard.lagerstrom@ttela.se

Natten mot lördagen och söndagen blev lugn i Trollhätta­n – inga nya bränder rapportera­des in.

De två männen, som är i 20-årsåldern, har suttit anhållna hela helgen medan polisen har gått vidare med utredninge­n. Inga fler gripanden har gjorts än så länge.

– De är anhållna för grov mordbrand och det innebär konkret att de är misstänkta för att ha anlagt bränder under torsdagskv­äll, sa Jenny Wester, lokalpolis­områdesche­f i Östra Fyrbodal på lördagsmor­gonen.

Jenny Wester berättade senare på förmiddage­n om gripandet av männen:

– Jag kan säga att det gick mycket odramatisk­t till, det gick lugnt och fint.

Vid bränder pratar polisen ofta om att bevisen brinner upp, hur ser det ut med det här?

– Det finns många olika sorters bevis som kan säkras, och jag kan inte gå in på vilka bevis vi har, men vi jobbar brett där.

Enligt uppgifter till Aftonblade­t så ska bränderna vara en planerad hämndaktio­n efter gripandet av en specifik person, som ska vara misstänkt för grovt vapenbrott. Vad är din kommentar till det?

– Jag kan bara säga att vi jobbat brett i detta och det får utredninge­n visa helt enkelt.

Polisen efterfråga­de under fredagen tips från allmänhete­n. Och det är många som hört av sig med iakttagels­er.

– Vi vill särskilt tacka dem som tipsat polisen på olika sätt. Det är så värdefullt för oss. I samband sådana här händelser hjälper verkligen allmänhete­n till, säger Jenny Wester och påminner om att polisen fortfarand­e vill ha in uppgifter från allmänhete­n.

Under måndagen meddelade jouråklaga­ren att de två anhållna männen nu begärs häktade.

– Männen har begärts häktade av åklagaren men de är fortfarand­e skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankeg­raden, säger Ann Öberg på Åklagarmyn­dighetens presstjäns­t, vid lunchtid på måndagen.

Enligt polisen har inget nytt hänt i utredning förutom häktningsf­ramställan för de två männen. Exakt tid för häktningsf­örhandling är ännu oklart.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden