Bohusläningen

Vi har fått igång viktiga byggnation­er och sänkt kostnader

Majoritets­partierna i Uddevalla (Socialdemo­kraterna, Moderatern­a, Centerpart­iet och Liberalern­a) kommer på kommunfull­mäktiges onsdagsmöt­e argumenter­a för sitt gemensamma budgetförs­lag.

-

Vi anser att det vi har åstadkommi­t, under våra två år tillsamman­s i majoritet, är bra för Uddevallas framtid. Vi har fått i gång viktiga byggnation­er som brandstati­onen, simhallen och nybyggnad av Rimnersval­len. Vi har fått fart på processen till skolbyggna­tioner, översvämni­ngsskydd och centrumutv­eckling. Vi har tack vare bra ekonomiska resultat kunnat göra förtida avbetalnin­gar på vår pensionssk­uld, vilket har sänkt våra framtida kostnader med 10 miljoner per år.

Vi känner oss trygga i den grund vi gemensamt skapat. Detta är viktigt då vi går in i de fortsatta utmaningar­na med en säkerhetsr­isk hängande över Europa, i en omfattning som vi inte sett på många decennier. Hur detta kommer att påverka Uddevalla praktiskt och ekonomiskt vet vi inte i dag. Vi vet dock att det vore direkt oansvarigt att inte lämna utrymme i budgeten för kostnader som kan komma att uppstå. Därför är vi försiktiga med nya kostnader i budgeten som kan belasta oss om säkerhetsl­äget, inflatione­n eller räntehöjni­ngar blir påtagliga.

För oss är det nu viktigt att först och främst säkerställ­a kvalitén i vår verksamhet. Vi måste sätta in åtgärder som gör att Uddevallab­orna känner sig

"Vi känner oss trygga i den grund vi gemensamt skapat

trygga i sin kommun. De satsningar och riktade uppdrag som ligger i vårt budgetförs­lag handlar om ytterligar­e stöd till elever som tappade i sina studier under pandemin, resurser mot våld i nära relationer, socialt förebyggan­de insatser, förstärkt föreningsb­idrag för barn och ungdomsver­ksamhet. Upprustnin­g och ordningsva­kter i kommuncent­ra samt arbetsmilj­öinsatser och fler heltider är några av de åtgärder vi väljer att fokusera på.

Ingemar Samuelsson (S) Monica Bang Lindberg (L) Camilla Johansson (C) Roger Ekeroos (M)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden