Bohusläningen

Konkurs för snabbmatsk­edja efter två år

- Stefan Karlsson sk@bohuslanin­gen.se 0522-99263

För två år sedan slog Burger king igen. I stället etablerade sig Bless burgers på samma plats. Nu har även den kedjan stängt vid väg 44 mellan Uddevalla centrum och Torp. Restaurang­en på Trestad center finns däremot kvar och drivs vidare.

Det är en konkurs för driftsbola­get bakom restaurang­en i Uddevalla som orsakar stängninge­n. Processen är ännu inte avslutad.

Våren 2020 grundades Bless burgers av Mattias Johansson, lokal företagare samt högt placerad centerpart­ist på kommunlist­an i Uddevalla inför höstens val, och en kollega till honom med samma för- och efternamn.

Inriktning­en var att främja svenskprod­ucerad mat och att använda så mycket råvaror från närområdet som möjligt.

Efter att ha varit en kedja med fem restaurang­er är bara den på Trestad center i grannkommu­nen Vänersborg fortfarand­e i drift.

– Vi har många gäster där som kommer in och undrar när Bless burgers ska öppna i Uddevalla igen. Konceptet fungerar jättebra och vi har ökat både i april och maj jämfört med föregående år, säger han.

Tajmingen våren 2020 visade sig däremot vara olycklig, medger han och tänker på coronaviru­set som också började härja och ställa till det rejält för näringsliv­et och restaurang­branschen. I det läget var förhoppnin­garna ändå goda från ägarna. Restaurang­en utmed väg 44 mellan Uddevalla centrum och Torp blev först ut att byta ut skyltarna från Burger king till Bless burgers.

– Vi var helt nya när covid kom och det gjorde att vi inte ens kunde ha någon riktig öppning med invigning på grund av pandemin, säger Mattias Johansson.

Effekterna av pandemin slog hårt mot den nystartade kedjan. Permitteri­ngar av personal och omställnin­gsstöd hjälpte inte för att rädda ekonomin. Förra året kom besked om att Burger king skulle återvända till sina tidigare lokaler och ersätta Bless burgers i Strömstad (Svinesund), Mariestad och Kristineha­mn.

I sociala medier har det spekulerat­s i huruvuda Burger king är på gång tillbaka även i Uddevalla efter Bless burgers eller om den stängda lokalen möjligen kan locka KFC som tidigare har letat efter lämplig plats i Uddevalla men inte fått pusselbita­rna att falla på plats.

Mattias Johansson har inget besked om vad som kommer att hända. Men han håller dörren öppen för olika alternativ och utesluter inte att Bless burger skulle kunna öppna i Uddevalla igen.

– Kanske. Vi håller på att kolla på vad det finns för möjlighete­r, säger han och nämner ett planerat möte med tänkbara investerar­e.

” Vi var helt nya när covid kom och det gjorde att vi inte ens kunde ha någon riktig öppning med invigning på grund av pandemin Mattias Johansson

 ?? ?? Bless burgers öppnade i Herrestad påskhelgen 2020, något i skymundan eftersom pandemin då hade börjat ställa till det. BILD: JULIA FORSBERG
Bless burgers öppnade i Herrestad påskhelgen 2020, något i skymundan eftersom pandemin då hade börjat ställa till det. BILD: JULIA FORSBERG

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden