Bohusläningen

Efter den tuffa knäskadan: ”Fick en identitets­kris”

-

Förra veckan gjorde Magdalena Cruz Aliaga sin första träning med LSK på nästan ett år. En knäskada satte ett abrupt stopp för hennes säsong 2021. Nu kan hon skönja slutet på en lång skadefrånv­aro och fick känna på att bollen. – Det var jättekul! Jag glömde allt ont och kunde bara ha kul, säger hon.

I juni under fjolåret i en match mellan Ljungskile SK och Råda BK blev mardrömmen sanning för Magdalena Cruz Aliaga. Korsbandet gick av. En skada som alla fotbollssp­elare känner till och många råkar ut för.

– Efter de berättade för mig att korsbandet var av så var det som att jag inte kunde höra vad läkaren sa längre. Jag visste inte vad jag skulle göra, säger Cruz Aliaga.

” Att se sig själv ligga och skrika av smärta var fruktansvä­rt

Till en början var knät så svullet att det inte gick att undersöka ordentligt. Läkaren på akutmottag­ningen misstänkte att det kunde röra sig om ett uttänjt korsband och en trasig menisk. Ett tag senare när det gick att genomföra en magnetrönt­gen skulle det visa sig att det var mycket värre än så. Det främre korsbandet var helt av, menisken var skadad och en flis av lårbenet hade lossnat.

– Det var i en vanlig löpning rakt fram när det kändes som att knät exploderad­e, säger Cruz Aliaga.

En första operation genomförde­s några veckor efter i juli där meniskskad­an åtgärdades. Sen började rehab för att få tillräckli­gt med rörlighet i knäleden för att korsbands

 ?? ?? Magdalena Cruz Aliaga är för nuvarande bosatt i Stenungsun­d.
Magdalena Cruz Aliaga är för nuvarande bosatt i Stenungsun­d.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden