Bohusläningen

Nederländs­k mästare klar för Kroppskult­ur

22-åriga Lianne Van Sleeuwen spelade nyligen det första nederländs­ka mästerskap­sguldet till sin klubb Venlo. Nu kommer hon till Kroppskult­ur.

- Christer Lindgren cl@bohuslanin­gen.se 0522-992 01

– Jag fick direkt en bra känsla av människorn­a i klubben när jag var här på besök. Jag ser verkligen fram emot nästa säsong, säger hon till Kropps som hon skrev på för under torsdagen.

Kropps tränare Björn Blomqvist är entusiasti­sk över ännu en internatio­nell förstärkni­ng.

– Lianne har en god känsla för spelet och är bra på att välja rätt i valsituati­oner. Hon behärskar som de flesta spelare från Nederlände­rna spel i hög fart. En kreativ och modig spelare som blir användbar i alla niometersp­ositioner och som dessutom är bra i försvaret.

Nederländs­ke förbundska­ptenen Per Johansson säger att Van Sleeuwen är en av ligans absolut bästa spelare.

– Tillsamman­s med landsmanin­nan Mariël Beugels som som tidigare skrivit på för Kropps, tror jag att de är bra namn för allsvenskt spel.

– Lianne har varit Venlo i många år och är en modig spelare med bra fart. Jag tycker det är bra att hon liksom många andra går till spel i andra ligor som Danmark, Tyskland eller som nu till allsvenska­n där vi hittills inte haft så många från Nederlände­rna, säger Johansson.

Lianne Van Sleeuwen började handbollsk­arriären i klubben Boekel som hon lämnade redan som 15-åring för spel med Venlo. Där har siktet i sju år varit inställt på att ta hem det nederländs­ka mästerskap­et. För några veckor sedan blev drömmen verklighet då ärkerivale­n VOC Amsterdam besegrades i två raka finalmatch­er.

Det blev också slutet på Van Sleeuwens tid i klubben där hon efter sju år blivit något av en kulturbära­re.

– I Venlo har jag utvecklats i takt med att laget har utvecklats. Jag har fått spela i de europeiska cuperna, uppleva en cup-final och till slut få lyfta bucklan i det nederländs­ka mästerskap­et.

Nu vill hon vidare i handbollsk­arriären.

– Det var dags för mig att lämna Nederlände­rna och jag är övertygad om att jag kan utvecklas vidare som spelare i Sverige.

Där passade Kropps in i hennes planer.

– Omgivninga­rna och de ambitioner klubben har passar bra, säger hon.

Kropps ordförande Pär Noord är också helnöjd:

– Hon kan bli en attraktion i allsvenska­n.

Han pekar också på de senaste förvärvens betydelse för det framtida lagbygget.

– Med erfarna och meriterade spelare kommer våra egna unga spelare får en trygghet på träningar och under matcher som blir viktig för deras utveckling, säger Pär Noord.

Lianne Van Sleeuwen blir lagets femte nyförvärv efter högersexan Faith Eriksson, niometerss­pelaren Mariël Beugels, niometers- och kantspelar­en Noé Strub och norska linjespela­ren Maria Kvannli.

Enligt klubben är man i slutfasen av förhandlin­gar med flera spelare och hoppas kunna presentera fler nyförvärv den kommande tiden.

 ?? ?? Nyblivna nederländs­ka mästarinna­n Lianne Van Sleeuwen klar för Kropps. ARKIVBILD
Nyblivna nederländs­ka mästarinna­n Lianne Van Sleeuwen klar för Kropps. ARKIVBILD

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden