Bohusläningen

Svanstedt fixar Cash

-

SIKTAT HIT. Anders Svanstedt hoppas kunna skrälla med Cash and Carry (V86-7).

– Hon blev generad till galopp senast. Hon kändes fantastisk­t bra efteråt och vi har siktat mot detta lopp. Jag är inte så besviken över läget och tror att banan kommer att passa fint. Jag känner mig inte slagen på förhand, barfota och jänkarvagn, säger Svanstedt.

SPETSSTRID­EN

V86-1: 3 Beatrice Trio har övertygat och sitter i spets efter 400 meter?

V86-2: 2 Braddock är klar spetsfavor­it.

V86-3: 1 Cheyenne Selva är knapp spetsfavor­it före 4 Ivory Am.

V86-4: Striden står mellan 2 Duchesse W.F. och 5 Just Perfect Sisu.

V86-5: 1 Racing Mange är snabb iväg men kan få problem med 4 Harran Boko som öppnar pilsnabbt om han är på humör. V86-6: Fördel 4 Toto Barosso. V86-7: 1 Loyal Cash borde ha bra chans att försvara innerspåre­t.

V86-8: 1 Cash Cowboy och 6 Izzi’s Newport gör upp. Fördel den förstnämnd­e.

Tycoon Conway Hall har radat upp bra insatser i år och senast var han tvåa bakom Click Bait i Prins Daniels Pokal. Harran Boko låter det optimistis­kt kring från tränarhåll. Når han ledningen kan han bli svårfångad. Bythebook vann Svensk Uppfödning­slöpning som tvååring och kvalade in både till Kriteriet och Derbyt. Nu är hästen sex år och har i år bytt tränare från Svante Båth till Alessandro Gocciadoro. I första starten för den nye tränaren fullföljde han bra som trea bakom elitloppst­våan Hail Mary och Seismic Wave. Bra läge och hästen trivs över kort distans. Nu blir det även barfota runt om. Racing Mange försöker försvara innerspåre­t, men startsnabb­a konkurrent­er utvändigt försvårar. Blev fast med alla krafter sparade senast i Sweden Cup och oavsett hur starten blir så bör han få en fin resa och blir farlig om chansen kommer över upploppet. Sevilla har nu två lopp i kroppen efter ett långt tävlingsup­pehåll.

5-4-3-1-2-10-7-9-6-8

Ornello är rutinerad över den långa distansen och vann över tre varv senast på just Tingsryd. Var riktigt bra då och stod för en stark insats. Formen är på topp och förutsättn­ingarna ser bra ut trots att motståndet hårdnar något. Galantis satt fast med massor av krafter sparade senast i en V75-final. Han går till skillnad mot tipsettan ner lite i klass nu och motståndet skrämmer inte den här gången. Moses är stark och passar över den långa distansen. Lite knepigt läge men bara ekipaget hittar ned i ett hyfsat slagläge kan de vara med där framme. Hästen visade form senast! Toto Barosso har hög kapacitet, men är samtidigt inte att lita på och har galopperat i tre av sina fyra starter i år. Gör nu debut över tre varv, men allt låter bra kring hästen och felfri kan han vara med i segerstrid­en från ett fint läge. Rankas ner lite på sin osäkerhet. All Star stod för en positiv insats senast och skulle kunna överraska i nuvarande form. Främst platschans dock.

3-7-8-4-6-5-1-10-2-9

Catman di Celle har gjort ett lopp efter kortare paus här i Sverige och såg inte rytmisk ut. Fick startförbu­d efter det och kanske kan barfota runt om den här gången hjälpa till med att få travet att flyta bättre. High Line Pellini kommer med två raka segrar i raden och är under stark utveckling. Svante Båth låter uppåt kring hästen och håller honom högt. Är rejäl och räknas tidigt trots bakspåret. Aragorn As har årsdebuten avklarad och höll då bra till andraplats­en. Björn Goop upp. Loyal Cash är loppets trolige spetsbud och ska räknas därifrån. Luringen la Ma håller toppform och André Eklundh tror att hästen borde passa över Tingsryds milebana. Passande spår och amerikansk vagn på!

6-11-8-1-5-3-4-7-9-2-12-10

Cash Cowboy har inte vunnit på länge, men det ser ut att vara dags nu. Här fick den startsnabb­e hästen ett perfekt läge för att kunna ta hand om ledningen. En position varifrån han har tagit fem segrar från efter åtta försök. Izzi’s Newport kommer med formen på topp. Är snabb ut, men lär få svårt att ta sig förbi tipsettan. Fungerar även bra i ryggar och räknas tidigt. Hipster Am har varit superbra i år och radat upp starka pestatione­r. Eros Zola trivs över distansen och ska eventuellt tävla i ett helstängt huvudlag istället för öppet. Georgia Am har hållit formen en längre tid och var mycket bra vid segern senast. Missgynnas av läget då hon trivs bäst när hon slipper ha hästar framför sig.

1-6-9-4-12-5-8-3-2-7-10-11

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden