Bohusläningen

Hårdrocksf­esten i Norje är tillbaka – ”allt är större i år”

Efter tre år är rockfesten tillbaka – lika hård som tidigare, men 25 procent större. – Det här är den största satsningen vi har gjort, säger festivalen­s presskonta­kt Sofia Lindqvist Lacinai.

-

Två somrar i rad har de vindpinade fälten i blekingska Norje gapat tomma. Men i veckan ska de återigen befolkas av tusentals hårdrocksf­ans med höjda djävulstec­ken i luften.

– Efter tre års uppehåll är det fantastisk­t att få genomföra festivalen igen. Det har varit mycket saknad och det finns många förväntnin­gar och ett uppdämt behov. Hos oss själva, men också hos besökare och artister, säger Sofia Lindqvist Lacinai.

Största nyheten festivalen har blivit större, berättar hon. Det betyder mer utrymme framför scenerna och även större entréer, en ny vinträdgår­d och ett ”kids corner” för de yngsta hårdrockar­na.

– Allt är större i år. Festivalom­rådet är utökat med 25 procent sedan sist, och då har vi framförall­t breddat framför de två största scenerna och fått tillgång till ett helt nytt område vid en udde vid havet, säger Sofia Lindqvist Lacinai.

Att festivalen kan satsa efter att ha tvingats ställa in två gånger beror på flera faktorer, förklarar hon.

– Det beror på en kombinatio­n av att de flesta besökare som köpte biljett till 2020 har valt att behålla dem, men också på att vi har fått utnyttja de verktyg som regeringen har gett oss i form av statliga bidrag och permitteri­ngar. Vi har dessutom en stark ekonomisk historia, som har hjälpt oss att klara oss även om intäkterna gick från stora till minus.

På scen står

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden