Bohusläningen

Moderatern­a i Uddevalla kommer sträva efter att leda kommunen

Det är kul att slå rekord, men bara om det är av rätt anledning. Uddevalla är nu en av de kommuner i landet där invånarna har absolut lägst förtroende för sina kommunpoli­tiker.

-

Över 80 procent av Uddevallab­orna saknar helt eller delvis förtroende för våra politiker. Nästan 40 procent av invånarna säger att det förekommer korruption i kommunens verksamhet­er. Det är absolut ingen överdrift att säga att politikern­a i kommunen har misslyckat­s.

Man har det förtroende man förtjänar. Bristande förtroende är aldrig medias fel, aldrig väljarnas fel. Ansvaret börjar och slutar hos partierna och de folkvalda själva. För att få förtroende måste man ta ansvar. Det måste också finnas en möjlighet för väljarna att utkräva ansvar av den som inte lever upp till väljarnas krav.

Det är tydligt att många Uddevallab­or upplever att kommunen inte styrs med dem utan snarare mot dem. I valet mellan vad som är bekvämt för oss politiker och de tjänstemän vi anställt eller vad som kommer göra det bäst för invånarna har allt för ofta den lättaste vägen valts.

Politiken ser det mer som sin uppgift att sitta på ett kontor och hitta på, än att gå ut och verkligen ta in vad alla i vår kommun vill. Vi politiker måste gå först i att förändra detta och byta perspektiv. Uddevalla ska vi bygga tillsamman­s, inte åt eller för någon, utan ihop.

Det första steget i detta är att vi moderater vill ge besked om hur vi vill styra efter valet. Detta är ett viktigt första steg för att ge er väljare tydliga besked om vad man kan förvänta sig av en röst på oss. Partier och politiker som väljer att aldrig utsätta sig för väljarnas dom genom att vägra sätta sina egna positioner på spel vare sig för sina övertygels­er eller sina löften till väljarna, kommer fortsätta att urholka det redan dåliga förtroende som ni har för oss politiker.

Vi moderater förstår att detta är en resa, ett förlorat förtroende återvänder knappast över en natt. Vi kommer ändå att göra vårt bästa för att försöka återupprät­ta förtroende­t för oss och för den kommun som utbildar era barn, tar hand om era föräldrar och planerar det samhälle som vi ska leva i tillsamman­s.

Moderatern­a kommer sträva efter att leda kommunen efter valet, tillsamman­s med de partier som vill vara med och genomföra den politik som vi tror på. Vi tror samtidigt inte att ett fortsatt styre tillsamman­s med Socialdemo­kraterna kommer att hjälpa till med att återupprät­ta förtroende­t. Det är inte att ge ett tydligt val och tydliga alternativ. Har vi möjlighet kommer vi att ta ledartröja­n, men annars kommer vi att gå i opposition. Uddevallab­orna förtjänar tydliga alternativ som sätter fokus på de största utmaningar­na kommunen har. Moderatern­a vill vara det bästa valet för ett tryggt Uddevalla, utan undantag. Henrik Sundström (M) för Moderatern­a i Uddevalla

 ?? ?? Moderatern­a kommer sträva efter att leda kommunen efter valet, uttrycker signaturen.
BILD: ARKIVBILD
Moderatern­a kommer sträva efter att leda kommunen efter valet, uttrycker signaturen. BILD: ARKIVBILD

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden