Bohusläningen

Magdalena Andersson – dra tillbaka Natoansöka­n

-

Då slipper du krama president Biden och lämna ut kurder vilket skapar ännu större problem när president Erdogan drar åt tumskruvar­na. Då slipper du skicka svenska pojkar att kriga och dö i Natos många förödande krig runt om i världen, även i länder som inte är med i Nato. Då kan du få tid att ägna dig åt att stoppa gängkrigen och dödsskjutn­ingarna i vårt eget land som är de högsta i Europa.

Då kan du med stolthet återupprät­ta Sverige som ett uppskattat, alliansfri­tt land som kan bidra till avspänning genom diplomati, samtal och förhandlin­gar i stället för att satsa på militär upprustnin­g inom krigsallia­nsen Nato som kan leda till ett nytt världskrig.

Jag utgår från att du vill se en annan utveckling än den vi nu är inne i. Då får du själv ta taktpinnen göra dig av med din närmaste rådgivare, statssekre­terare Oscar Stenström med ansvar för utrikesfrå­gor och säkerhetsp­olitisk rådgivare i statsrådsb­eredningen.

Stenström, fick du i famnen av Mikael Damberg, som varit hans statssekre­terare. I den egenskapen bröt Stenström och Damberg med en helig svensk princip; att inte sälja vapen till diktaturen Saudiarabi­en. Stenström tog med sig Jacob Wallenberg, och Saab-representa­nter till Saudiarabi­en för att sälja Saab 37 Viggen.

I Aftonblade­t försvarar sig Stenström med att – statsminis­ter Stefan Löfven är inte med på resan. Men han menar att exportfräm­jande åtgärder är viktiga, bland annat för att skapa fler jobb i Sverige.

Det är viktigt att vara över hela världen och se till att svenska produkter kan exporteras, säger den fullkomlig­t skrupelfri­e Oscar Stenström som även varit utrikespol­itisk rådgivare åt Stefan Löfven.

Rune Lanestrand krigsplace­rad 20 år i beredskaps­nämnden för psykologis­kt försvar

 ?? ?? Vi vill inte se hur du dag efter dag, blir allt blekare och flackar med blicken, uttrycker skribenten. BILD: NILS PETTER NILSSON
Vi vill inte se hur du dag efter dag, blir allt blekare och flackar med blicken, uttrycker skribenten. BILD: NILS PETTER NILSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden