Bohusläningen

Drack öl under vinglig färd över Uddevallab­ron

- Andreas Engblom ae@bohuslanin­gen.se 0522-99200

När mannen stannade för att kissa efter att ha passerat Uddevallab­ron låg polisen bakom. Mannen hade då en öl i knät och luktade alkohol. Nu åtalas han efter den farliga färden på E6. – Jag trycker det gick lugnt, har han själv sagt om körningen.

En man i 50-årsåldern åtalas för grovt rattfyller­i och grov vårdslöshe­t i trafik, efter att i våras ha kört bil på E6 samtidigt som han druckit öl och varit kraftigt berusad. Det utandnings­prov som gjordes visade att mannen körde med motsvarand­e 1,6 promille.

De var den 24 april som en polispatru­ll fick larm om att en personbil med tillkoppla­t släp färdades vingligt norrut på E6. Strax innan södra brofästet fick patrullen syn på bilen. Poliserna såg hur ekipaget vinglade över både höger och vänster körfält och ibland låg tvärs över båda körfälten. Färden gick i cirka 125 kilometer i timmen, enligt polisernas rapport och de blev ”förvånade över hur otroligt bilen framförs”.

Bilen körde om flera andra fordon som då var tvungna att väja för att undvika kollision. Efter bron körde bilen om en lastbil, för att sedan köra in framför lastbilen och svänga in vid vägkanten. Polisen hade legat bakom hela tiden men ännu inte signalerat åt bilen med släpet att stanna.

Efter att fordonet stannat gick en av poliserna fram till bilen och öppnade förardörre­n. Vilket ska ha förvånat föraren som inte hade uppmärksam­mat att polisen låg bakom honom.

”Föraren hade en Tuborg 33 cl öl öppnad mellan benen där han sitter i förarsätet och luktar starkt av alkohol”, beskrev polisen efteråt.

Mannen hade stannat för att han var kissnödig och gick och kissade i vägkanten innan poliserna tog med honom till polisstati­on för förhör och provtagnin­g.

Under förhöret berättade mannen att han druckit fem, sex öl och att han började hemma hos en kompis innan han satte sig i bilen.

– Tog en öl där innan jag började köra. Resten har jag druckit under färden, medgav mannen i förhöret.

Även om han har erkänt brottet tyckte han inte att han kört dåligt eller att alkoholen påverkat körningen.

– Jag tycker att körningen gick lugnt. Jag lyssnade på musik och rullade på. Ingen påverkan alls. Jag tycker jag körde som om jag vore nykter, har han sagt till poliserna.

På det släp som mannen hade kopplat på bilen fanns en mindre båt. Båten var säkrad på släpet med hjälp av spännband, däremot var båten fullastad med verktyg, flyttkarto­nger och andra föremål som inte var lastsäkrad­e.

"Jag tycker att körningen gick lugnt. Jag lyssnade på musik och rullade på. Föraren

 ?? ?? En man i 50-årsåldern åtalas för grovt rattfyller­i efter att ha kört på E6 och över Uddevallab­ron samtidigt som han druckit öl. ARKIVBILD: HÅKAN FREDRIKSSO­N
En man i 50-årsåldern åtalas för grovt rattfyller­i efter att ha kört på E6 och över Uddevallab­ron samtidigt som han druckit öl. ARKIVBILD: HÅKAN FREDRIKSSO­N

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden