Bohusläningen

Skjuten lärare i Uvalde: Polisen feg

En lärare som skadades i skolskjutn­ingen i Uvalde i Texas säger att poliserna som dröjde med att gå in i klassrumme­n där massakern pågick var fega.

-

USA

– Ni hade skottsäkra västar. Jag hade ingenting, säger mellanstad­ieläraren Arnulfo Reyes i tv-programmet Goodmornin­g America.

Reyes befann sig tillsamman­s med elva elever i ett av de två klassrum som 18-åringen attackerad­e i skolan i Uvalde, där 19 barn och två vuxna dödades den 24 maj.

– Jag sade till mina elever att lägga sig under sina bänkar och låtsas sova, berättar han.

Reyes skottskada­des och gjorde som han sagt till barnen – lade sig och blundade. Han säger att han hörde poliserna i korridoren utanför. Men det dröjde över en timme innan de tog sig in i klassrumme­n.

– En av eleverna från det andra klassrumme­t skrek ”Polisen, vi är här! Vi är här!”.

– Men de (poliserna) var redan borta. Sedan reste han (skytten) sig från bakom min kateder och gick tillbaka dit och började skjuta igen, säger Reyes.

Polisen har medgett att man handlat fel och säger att skytten var instängd i klassrumme­n i 77 minuter innan man tog sig in dit. Under attacken var det flera barn som ringde nödnumret 911.

De elva barnen som var med Arnulfo Reyes i klassrumme­t dödades. Reyes själv har opererats flera gånger för sina två skottskado­r.

–Jag tycker så synd om föräldrarn­a som förlorade ett barn, säger han och fortsätter:

– Men de förlorade ett barn. Jag förlorade elva den dagen, alla på en gång. (TT)

 ?? Foto: Eric GAY/AP/TT ?? Blommor utanför Robb Elementary School i Uvalde.
Foto: Eric GAY/AP/TT Blommor utanför Robb Elementary School i Uvalde.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden