Bohusläningen

Åtta år efter studenten – Beatrice närmar sig drömmen

-

Förra veckan präglades Uddevalla av fest när en ny generation firade studenten. I och med studenttid­er backar Bohuslänin­gen därför tillbaka bandet och hörde av sig till Beatrice Gustavsson som tog studenten 2014. Bohuslänin­gen fick en pratstund med henne för åtta år sen. Då berättade den idag 27-åriga Uddevallat­jejen bland annat om sina framtidsdr­ömmar.

Den 2 juni var det dags för en ny årskull studenter att storma ut genom dörrarna på Sinclair-gymnasiet i Uddevalla.

År 2014 sprang Beatrice Gustavsson ut genom samma dörrar när hon firade sin student. Bohuslänin­gen träffade henne ett par månader innan den stora dagen. Det har gått åtta år sedan dess och då berättade hon bland annat om drömmen att arbeta som reklamprod­ucent.

– Oj, herregud. Är det så längesen alltså? Tiden går fort, säger Beatrice Gustavsson.

När Bohuslänin­gen når Beatrice nu så bor hon inte längre kvar i Uddevalla. Faktum är att hon flyttat 40 mil norrut för att nå målet hon hade redan på gymnasiet.

– Nu bor jag i Falun. Jag pluggar filmproduk­tion på högskolan i Dalarna, säger hon med en sprudlande glädje.

Hon är inne på sitt andra år av totalt tre på utbildning­en i Dalarna. Det var först som 24-åring hon på allvar började se sig om efter utbildning­ar. Hon berättar dock att utbildning­en i Falun har blivit en fullträff och att hon stortrivs i stan också. Västkusten

sitter dock på ett trumfkort.

– Jag trivs verkligen jättebra här men jag saknar saltvattne­t, det måste jag medge, säger hon och skrattar.

Även om Beatrice var ganska säker på vad hon ville arbeta med när hon sprang ut från Sinclair-gymnasiet 2014 har hon inte haft bråttom att nå sina drömmar.

– Jag har inte skyndat mig att nå dit jag är nu, jag har låtit det ta tid. Jag har i stället samlat på mig massa erfarenhet som jag har användning för nu. Och jag tycker det är något de som tar studenten nu ska ha med sig. Låt det ta lite tid och gör saker i din takt.

Redan under gymnasieti­den gjorde Beatrice en lista över saker hon ville uträtta efter studenten. Bland annat fanns en osäkerhet från hennes sida om hur branschen inom reklamfilm såg ut och vad som krävdes. Samtidigt det fanns det andra saker hon ville uträtta också. Det blev också ett utlandsäve­ntyr året efter studenten. Då bar det av till Miami i USA för en bartenderu­tbildning.

– Jag gjorde en bucket list där jag hade saker jag ville göra. Jag visste att jag ville utanför Europa. Det blev en jätterolig upplevelse där jag fick väldigt många nya kompisar, berättar hon.

” Jag gjorde en bucket list där jag hade saker jag ville göra.

När Beatrice får frågan om hur hennes egen student var får hon fundera ett tag.

– Oj, hur var det egent

 ?? ?? Beatrice Gustavsson och hennes finska lapphund Athena.
BILD: LINN HUMLA
Beatrice Gustavsson och hennes finska lapphund Athena. BILD: LINN HUMLA

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden