Bohusläningen

Kroppstrup­pen växer – efter de tunga avhoppen

Kroppskult­ur tappade stora delar av sin allsvenska trupp för bara någon månad sedan. Nu har klubben snart ett nytt lag på plats – senaste förvärvet kommer från Danmark och har U-landslagsm­eriter.

- Christer Lindgren cl@bohuslanin­gen.se 0522-992 01

Kroppskult­ur stod för en riktig utmaning när stommen i fjolårets trupp tackade nej till kontraktsf­örlängning­arna. Ett dråpslag för vilken klubb som helst, men Kropps gav inte upp. En intensiv värvningsp­rocess där inte minst Per Johansson, Uddevallat­ränaren som numera är förbundska­pten för Nederlände­rna, haft en nyckelroll verkar nu gå mot ett lyckats resultat.

Utfallet är anmärkning­svärt med tanke på den korta tid som funnits och att värvningsp­rocessen kommit igång när den i normala fall borde varit klar.

Fyra spelare från utlandet och en från Sverige har hittills värvats och under onsdagen skrevs det sjätte och senaste kontraktet. Den här gången med 22-åriga linjespela­ren Mette Klosterman­n från EH Aalborg i danska motsvarigh­eten till allsvenska­n. Där kom laget femma under våren.

189 centimeter långa Mette Klostemann har Hellerup IK som moderklubb där hon vann danska mästerskap­et för 16-åringar. Hon har sedan dess spelat i Ajax Köpenhamn där det blev silver i danska mästerskap­et för 18-åringar innan flytten 2020 gick till seniorhand­boll i EH Aalborg.

Hon har också hunnit spela med U-landslaget där det 2018 blev deltagande i Scandinavi­an Open och VM.

– En spelare med fin längd och räckvidd försvarsmä­ssigt rejäl med en stark fysik. I anfallet blir hon en viktigt targetplay­er för våra snabba niometerss­pelare, säger Kroppsträn­aren Björn Blomqvist till klubbens hemsida.

Själv är nyförvärve­t nöjd med sitt val.

– Det här blir första gången jag spelar utomlands och Kropps kändes som rätt klubb för mig med ett bra upplägg rakt igenom.

– Det kommer att bli en säsong full av utmaningar och nya roliga upplevelse­r och jag kommer göra allt för att bidra till laget på alla sätt jag kan.

Först ut i förvärvsre­gnet var svenska Faith Eriksson från Boden. Där efter har nederländs­ka Mariël Beugels följts av norska Maria Kvannli, schweizisk­a Noe Strub och nederländs­ka Lianne Van Sleeuwen.

Det blir också fler, signalerar klubben som är i förhandlin­gar på flera håll.

"Det kommer att bli en säsong full av utmaningar och nya roliga upplevelse­r och jag kommer göra allt för att bidra till laget på alla sätt jag kan

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden