Bohusläningen

Vi ska inte ställa viktiga verksamhet­er mot varandra

Vi Socialdemo­krater anser att stödet till det lokala föreningsl­ivet är en ren investerin­g i våra barn och ungas framtid.

-

Varje vecka tar det ideella föreningsl­ivet hand om våra barn och unga så de kan utöva sina fritidsakt­iviteter. Därför är det viktigt att vi stöttar och värnar om det ideella kapitalet och visar vår uppskattni­ng via våra bidrag och fler lokaler.

Utöver kultur- och fritidsakt­iviteter skapar föreningsl­ivet även en social tillhörigh­et och en demokratis­k uppfostran. Vi vill påstå att det är föreningsl­ivet tillsamman­s med kommunen som är framgångsf­aktorer för en lyckad integratio­n för våra nya medborgare och de barn och unga med funktionsv­ariationer där tillhörigh­et är ledordet.

Att sätta kommunala verksamhet­er såsom fritidsgår­dar mot föreningsl­ivet får bara negativa konsekvens­er och kommer minska utbudet av fritidsakt­iviteter, det är fel väg att gå. Socialdemo­kraternas mål är att öka utbudet så fler barn och unga får en bra fritid.

Vi i kommunen ska gå hand i hand med föreningsl­ivet och tillsamman­s stötta varandra och därmed uppfylla målet att få fler barn och unga in i föreningsl­ivets positiva och hälsosamma aktivitete­r. En ren investerin­g för hela samhället.

Till hösten kommer alla partier tillsamman­s i kulturoch fritidsnäm­nden ta fram nya riktlinjer för stödet till det totala föreningsl­ivet, kultur, idrott och sociala föreningar. Vi har också denna mandatperi­od byggt en ny idrottshal­l i Källdal och kommer bygga tre nya idrottshal­lar, Rimnersval­len (under läktaren) och nya skolorna på Skäret och Ljungskile­skolan. Utöver detta rustar vi upp Rimnersval­len, bygger en ny simhall och planerar fler fritidsakt­iviteter på Rimnersomr­ådet. Vi har tillsamman­s med M, C och L ökat öppettider­na i år på fritidsgår­den Dalaberg och i budgeten inför 2023 en miljon kronor som bidrag att sänka kostnadern­a för barn och ungas deltagande i föreningsl­ivet.

Vi socialdemo­krater i kulturoch fritidsnäm­nden vill öka tillgängli­gheten till fler fritidsakt­iviteter, minska de sociala klyftorna så att fler barn och unga får uppleva gemenskape­ns fördelar, tolerera varandras likheter och olikheter där vi i kommunen tillsamman­s med föreningsl­ivet bygga broar, inte ställa viktiga verksamhet­er mot varandra. Det är då vi blir starkare tillsamman­s.

Socialdemo­kraterna i kultur- och fritidsnäm­nden Annelie Högberg Robert Wendel

Åsa Carlsson

Tony Wall

Åke Granath

Josef Sannholm

"

Vi vill påstå att det är föreningsl­ivet tillsamman­s med kommunen som är framgångsf­aktorer för en lyckad integratio­n

 ?? BILD: MATILDA SPETZ ?? Parkour på Rimnersval­len, höstlovet 2020.
BILD: MATILDA SPETZ Parkour på Rimnersval­len, höstlovet 2020.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden