Bohusläningen

Svårt att förutspå vädret nu

- Ae@bohuslanin­gen.se 0522-99200 Moa Roos moa.roos@bohuslanin­gen.se

Vädret är mer osäkert än vanligt. Lokalt i Bohuslän kan det snabbt växla mellan regn och solsken. Ulrica Sievert är meteorolog på SMHI och hon har svårt att ge en exakt prognos. – Det är svårt att veta var exakt molnen släpper ifrån sig skurar, säger hon.

Solsken och regnskurar. Om vartannat. Kallt och varmt. Så har vädret i Bohuslän sett ut ett tag, och så kommer det enligt meteorolog­en Ulrica Sievert fortsätta att se ut framöver. Anledninge­n att det inte pågår ett tydligt högtryck eller lågtryck nu. Alltså får vi både regn och sol. Och enligt Ulrica Sievert kan inte

SMHI säga exakt var regnskurar­na från molnen kommer landa, så precis data går inte att få fram. Det innebär att solen kan lysa i centrala Uddevalla, men regnet öser ner vid Torp.

Enligt prognoser ska det bli sol under helgen, men lokalt kan regnskurar förekomma.

– Under helgen finns det chans till solsken, men det blir också kallare då, säger Ulrica Sievert.

Hon förklarar att temperatur­en kommer sjunka under lördagen och söndagen ner till runt 15 till 17 grader, och där fortsätter den att ligga i början av nästa vecka.

– På måndag och tisdag fortsätter temperatur­en att ligga runt 15 grader. Det ser ut att vara regnuppehå­ll, men det ser också ut bli blåsigare, så det kommer troligen inte att kännas så varmt, säger hon.

Men Ulrica Sievert påpekar också att eftersom det är svårt att förutspå vädret i Sverige nu kan prognosen komma att ändras. Under onsdagen och framåt är prognosen ännu mer osäker, men Ulrica Sievert tippar på att vädret kommer se ut ungefär som nu.

– Det blir nog inget riktigt sommarväde­r direkt, säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden