Bohusläningen

Biden höll igen i mötet med Bolsonaro

-

USA. Demokrati och avverkning­en i Amazonas var två ämnen som togs upp när USA:S president Joe Biden och den brasilians­ke presidente­n Jair Bolsonaro möttes för första gången.

Enligt tre anonyma brasilians­ka regeringsf­öreträdare hade Bolsonaro gått med att delta vid toppmötet Summit of the Americas bara om han fick ett privat möte med Biden och om den amerikansk­e presidente­n inte konfronter­ade honom i känsliga frågor som avverkning­en och hans ifrågasätt­ande av det brasilians­ka valsysteme­t.

Under den offentliga delen av samtalet undvek Biden att uttrycka sig kritiskt. I stället lovordade han Brasiliens ”livfulla, inkluderan­de demokrati och starka valinstitu­tioner”. (TT-AP) chef vid FN:S människorä­ttsorgan OHCHR. FN är oroat över dödsdomarn­asom tilldelats två britter och en marockan som stridit i Ukraina och tillfångat­agits av ryska styrkor. De dömda männen deltog i det ukrainska försvaret av stålverket Azovstal i Mariupol. ”FN:S människorä­ttsorgan är oroat över den så kalllade högsta domstolen i självdekla­rerade Folkrepubl­iken Donetsk som dömt tre soldater till döden”, säger Shamdasani. Separatist­domstolen hävdar att britterna är legosoldat­er som gjort sig skyldiga till terrorism. (TT)

” Sådana rättegånga­r mot krigsfånga­r utgör ett krigsbrott. Ravina Shamdasani,

 ?? Foto: Ap/arkiv ?? Stålverket Azovstal i Mariupol.
Foto: Ap/arkiv Stålverket Azovstal i Mariupol.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden