Bohusläningen

Långfilm spelas in med kända skådisar och lokala spelare

-

Filmkamero­rna rullar för fullt i Uddevalla när den nya långfilmen ”Forever” spelas in på Thordéngår­den. Bohuslänin­gen tittade in under inspelning­en av filmen där både välkända skådespela­re – och lokala fotbollsla­get IK Rössö syns framför kameran. – Det har varit väldigt spännande att få uppleva, säger Emily Robertsson, spelare i IK Rössö.

”Tystnad, tagning!”

Den livliga stämningen på

Thordéngår­den skiftar tvärt till total tystnad.

Några sekunder senare, när filmklappa­n slagits ihop, rullar kamerorna igen. Skådespela­ren Agnes Lindström Bolmgren går raskt fram och tillbaka mitt på fotbollspl­anen medan hon gestikuler­ar med armarna i luften.

Hon spelar ett före detta fotbollspr­offs som återvänt till sin hemstad för att träna ungdomslag­et i klubben hon själv spelade i som liten.

– Min karaktär har väldigt höga förväntnin­gar på spelarna och tränar dem kanske lite väl hårt, som om de är vuxna, och det får ju konsekvens­er, säger Agnes Lindström Bolmgren när Bohuslänin­gen träffar henne under fredagens inspelning.

Det var i slutet av förra året som nyheten om att långfilmen ”Forever” skulle spelas i Uddevalla kom. Det är en ungdomsfil­m som produceras av SF Studios i samarbete med Film i Väst och handlar om de bästa vän

 ?? ?? Filmen ”Forever” handlar om de bästa vännerna Kia och Mila som spelas av Flutra Cera och Judith Sigfridsso­n.
BILD: HÅKAN FREDRIKSSO­N
Filmen ”Forever” handlar om de bästa vännerna Kia och Mila som spelas av Flutra Cera och Judith Sigfridsso­n. BILD: HÅKAN FREDRIKSSO­N

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden