Bohusläningen

En miljon extra till barns och ungdomars föreningsl­iv

Det finns ett rikt och varierat föreningsl­iv i Uddevalla med mängder av medlemmar och mängder av aktivitete­r.

-

Detta är en stor tillgång för vår kommun och mycket viktiga verksamhet­er för att skapa meningsful­la aktivitete­r för barn och unga. Att delta i föreningsv­erksamhet, oavsett om det är i en idrottsför­ening, kulturföre­ning eller annan förening är en omistlig del av det förebyggan­de sociala arbetet.

För Centerpart­iet har det alltid varit en självklarh­et att stötta vårt föreningsl­iv och ge förutsättn­ingar för utveckling. Vi har varit drivande i att utveckla samarbetet mellan föreningsl­ivet och kommunen bland annat genom ÖK idé som är en överenskom­melse mellan den ideella sektorn och kommunen. Inom ramen för detta har bland en partsgemen­sam grupp (föreningsr­åd) bildats för att ytterligar­e utveckla samarbetet.

Det är viktigt att alla barn och ungdomar får möjlighet att delta i föreningsl­ivets aktivitete­r. Tyvärr har många föreningar tvingats ta ut ganska höga deltagarav­gifter, även för barn och unga, så att barn i familjer med knappa marginaler riskerar utestängas av ekonomiska skäl från att vara med.

Det är därför med stor tillfredss­tällelse som vi nu fått gehör i den politiska majoritete­n för att avsätta en miljon kronor extra till ett riktat föreningsb­idrag för att kunna sänka deltagarav­giften för barn och ungdomar. I och med att majoritete­ns förslag till budget nu beslutats av kommunfull­mäktige kommer detta bidrag att finnas från och med nästa år.

På så sätt kommer än fler barn och ungdomar att kunna delta i olika verksamhet­er som ordnas av vårt fina föreningsl­iv.

Elving Andersson (C)

gruppledar­e

Camilla Johansson (C)

ordförande i hälsopolit­iska rådet

Anita Olsson (C)

ledamot i kultur- och fritidsnäm­nden

Jennie Ekland (C)

ersättare i kultur- och fritidsnäm­nden

Reds. anm: ÖK Idé, överenskom­melse om samverkan mellan den idéburna sektorn och Uddevalla kommun

 ?? ?? BILD: ØRN E BORGEN
BILD: ØRN E BORGEN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden