Bohusläningen

Parkeringe­n vid Kampenhof stängs av – i en vecka

Den närmaste veckan blir det lurigare att parkera i Uddevalla centrum. Parkeringe­n vid Kampenhof kommer att vara avstängd från måndag eftermidda­g och resten av veckan.

- Petra Länsman petra.lansman@bohuslanin­gen.se

Från och med måndag eftermidda­g kan det bli klurigare att parkera i Uddevalla. Från måndagseft­ermiddagen fram till söndag kommer parkerings­platsen att vara avstängd.

Anledninge­n är att Junicupen ska spelas inne i stan. Efter fem år på Rimnersomr­ådet går det inte längre att arrangera handbollsc­up där eftersom det byggs för mycket. Då såg Kropps chansen att göra ett mer centralt event av den klassiska turneringe­n.

– Det har varit så långt från centrum innan. Det blir ett nytt koncept, säger Pär Noord, ordförande i Kropps.

Matcherna som ska spelas på parkeringe­n vid Kampenhof kommer inte att spelas förrän på lördag och söndag. Men innan dess ska de gå igenom en smärre förvandlin­g.

– Vi kommer att lägga ut mattor så att det blir 14 handbollsp­laner. Både på den västra parkeringe­n, mitt emot Lidl, och på husbilspar­keringen ner mot Riverside, säger Pär Noord.

Med Junicupen i centrum kommer Uddevalla bli folkrikare än vanligt till helgen. Turneringe­n, som drar igång på fredag, väntas locka mellan 15 000–18 000 personer.

– 200 lag med över 3 000 barn som spelar handboll i centrum kommer ju att ge ett uppsving, säger Pär Noord.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden