Bohusläningen

Misstanken: Knivskar en bekant i ansiktet – på grund av Nato-bråk

- Nemanja Kazic neka@bohuslanin­gen.se 0522-993 60

Två bekanta hamnade i dispyt kring Sveriges Natomedlem­skap under ett kortspel. Det slutade med att en av dem blev knivskuren i ansiktet. Nu åtalas en Uddevallab­o i 60-årsåldern misstänkt för grov misshandel. Mannen förnekar brott. – Det var inte meningen att han skulle träffas av kniven, har den åtalade mannen berättat för polisen.

Det var på kvällen den 25 maj som en man gick in till receptione­n på polisstati­onen i Uddevalla med en knivskada i ansiktet. Enligt den skadade mannen hade han och några kompisar gjort upp om att spela kortspel efter jobbet den aktuella eftermidda­gen.

Under spelet ska det ha uppstått bråk mellan männen och det hela slutade med att en av dem blev knivskuren i ansiktet. Det rörde som en skärskada vid näsan.

– Vi spelade i köket och då sprang XX fram till en låda och tog fram en kniv och stack den i mitt ansikte, har den utsatte mannen i 55-årsåldern berättat för polisen efteråt.

Efter händelsen kunde den skadade mannen ta sig till polishuset med hjälp av en vän och han fördes senare med ambulans till Näl där han fick sy några stygn.

Den misstänkte mannen, som är i 60-årsåldern och boende i Uddevalla

greps dagen därpå och häktades sedermera misstänkt för grov misshandel.

Under en husrannsak­an i mannens bostad hittade polisen den kniv som misstänks ha använts under attacken. Dessutom hittades blodbesudl­ingar på köksbordet.

Mannen åtalas nu vid Uddevalla tingsrätt för grov misshandel. Han förnekar brott. Den åtalade mannen har i polisförhö­r berättat att han agerat i självförsv­ar.

– Jag blev ju själv slagen. Det var inte meningen att han skulle träffas av kniven, har Uddevallab­on sagt i förhör.

Han har vidare berättat att han blev hotad av den skadade mannen.

– Han hotade att slå mig. Men jag sa att jag inte vill slåss. Jag reste mig upp och det låg en kniv på borde, så jag tog den. Jag viftade med kniven men jag vet inte om den träffade honom men han blödde och då sa jag förlåt.

Förhörsled­aren: ”Vad bråkade ni om”?

– Om Sverige och Finland ska vara med i Nato. NN sa att Sverige inte fick göra det av Ryssland, har den misstänkte berättat.

Bland bevisninge­n finns offrets ansiktsska­dor, den beslagtagn­a kniven, samt vittnesupp­gifter.

 ?? ?? En Uddevallab­o i 60-årsåldern misstänks för grov misshandel.
BILD: POLISEN
En Uddevallab­o i 60-årsåldern misstänks för grov misshandel. BILD: POLISEN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden