Bohusläningen

Promenader­na följde vårens utveckling

-

En härlig vårkväll i en vacker ekbacke på Alnäs gård avslutade SPF Kvillebygd­ens vårpromena­der. Promenaden hade omfattat ett besök i den nyanlagda äppelodlin­gen där blommorna skiftade i rosa och vitt. Ägaren berättade om alla moment som utgjorde tillkomste­n av odlingen med 270 träd. Vidare besöktes stenbrotte­t i närheten där produktion pågår.

Under många år har det ordnats promenader under maj och september månad, men pandemin har gjort att uteaktivit­eterna utökats.

Promenader­na har följt naturens förvandlin­g under våren. Vitsipporn­a vid Kvarndalen och Evenröds vatten var överväldig­ande. Där upplevde vi också den nyanlagda Frälsarsti­gen. Solnedgång­en i Kämpersvik var värd besväret med promenaden i omgivninge­n.

En vacker vårkväll på Valö gav en magnifik upplevelse av mattor med gullvivor och trift. En flitig gök följde oss. Däremellan har en promenad förlagts till Dingle med Tose kyrka och en i Sjöröds omgivning.

Promenader­na är populära. Rekordet sattes vid Evenröd då 70 personer deltog. Ett tiotal personer har deltagit i samtliga vårens promenader och därmed gått 2,4 mil.

Föreningen har nu sommaruppe­håll i sina aktivitete­r fram till i mitten på augusti. Men promenadko­mmittén börjat tänka på nya miljöer där promenader kan förläggas.

1. Sonja Jacobsson 163 2. Monica Larsson 162 3. Fingal Larsson 158 Det lottade priset gick till Barbro Broström

Vi gratulerar pristagarn­a och tackar alla som deltagit och önskar er en härlig sommar.

 ?? ?? BILD: HÅKAN VIKSTÅL
BILD: HÅKAN VIKSTÅL
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden